pipis
New Member
|
Post by pipis on Jan 7, 2018 17:10:44 GMT 2
μαλλον κατεληξα στην αγορα του mavic. πραγματικα νιωθω πως ειναι μονοδρομος..εχει τα παντα το μαλακισμενο και σε φοβερο μεγεθος. αν τελικα το μετανιωσω θα παρω το spark λογω καθαρα οικονομικου. απλα επειδη δεν βλεπω να παιρνω ξανα drone η αν το κανω θα περασουν χρονια λεω να παω στο ακριβο mavic. θα δειξει. οτι και να παρω θα γινει τις επομενες μερες. κανα μυστικο απο τους χρηστες? μεσα πολη θα μπορω να το πεταω? οχι να το πηγαινω 3-4 χλμ. κοντα στη γειτονια σε 1χλμ μαξ
|
|
|
Post by engelo on Jan 7, 2018 22:03:10 GMT 2
Το Mavic να πάρεις και αν δεν βγαίνεις πάρτο με δόσεις.
Οχι μέσα στην πόλη δεν πετάμε drones είναι το μόνο σίγουρα πως αν το στείλεις 1 χλμ μεσα στην πόλη, κάποιο σήμα θα σε καπακώσει και θα κάνει flyaway.
|
|
pipis
New Member
|
Post by pipis on Jan 7, 2018 22:16:13 GMT 2
σημα απο τι? απο αλλο drone? η οτιδηποτε αλλο? αν κανει flyaway που θα παει ακριβως? δεν θα τπο βρω με το gps ακομα και αν πεσει καπου? δεν θα γυρισει εκει που εφυγε? με τρομαζεις! οχι πως ειχα σκοπο να κατασκοπευω στην πολη χααχχαχα. σε κανα φιλο να το στειλω σπιτι του να γελασω σιγουρα. ακτινα 400-600 μετρα σε ευθεια παντα.
|
|
|
Post by engelo on Jan 7, 2018 22:26:37 GMT 2
Πίπη εσύ με τρομάζεις..
Με τον όρο πετάω στην πόλη εννοούμε πως στέλνεις ένα αντικείμενο με βάρος 800γραμμαρίων και τα πετάς στα 100μ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.
Αν ΚΑΤΙ δεν πάει καλά (και είναι πολλά πίστεψέ με) τότε υπάρχει περίπτωση να πέσει στο έδαφος. Οπότε κάνε ένα πολλαπλασιασμό Βαροςχμέτρα να δεις πόσα κιλά θα είναι όταν πέσει κάτω και τι ζημιά θα πάθει αυτό ή αυτός που θα το φάει στο κεφάλι. Επίσης αυτό θα έχει επιπτωση σε ΟΛΟΥΣ μας. Οπωσδήποτε κανε μια βόλτα από εκεί που λέμε ΥΠΑ και διάβασε τις υποχρεώσεις σου ως υποψήφιος χειριστής ΣμηΕΑ.
Τέλος να σου υπενθυμίσω πως αν το ΣμηΕΑ χάσει το σήμα από την βάση τότε μπορέι να προσπαθήσει να επιστρέψει και εφόσον ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΙΟΟΥΝΤΑΙ οι αιθητηρες κατα την επιστροφή τότε μπορεί να χτυπήσει οπουδήποτε.
Οταν λέμε οτι θα φάει παρεμβολή εννοούμε απο κεραια κινητής μέχρι κεραία σήματος απο κάποιοα εταιρία ...
|
|
|
Post by engelo on Jan 7, 2018 22:42:46 GMT 2
|
|
pipis
New Member
|
Post by pipis on Jan 7, 2018 22:51:44 GMT 2
θα σε παρω τηλ να μιλησουμε σε καποια φαση. δεν το εχω ξεχασει απλα ημουν χαμενος με reviews ktl. ειμαι νεος(οχι σε ηλικια) και δεν ξερω. σαφως εχει επιπτωση σε ολους γιατι θα απαγορευτουν πολλα μετα απο τη βλακεια του ενος! σε ευχαριστω για τη συμβουλη
|
|
|
Post by Frontier on Jan 11, 2018 19:31:20 GMT 2
Αναβάθμιση firmware για το Mavic Pro / Mavic Pro Platinum v01.04.0200. Σύμφωνα με το αρχείο αλλαγών, η μόνη ουσιαστική αλλαγή αφορά την εμφάνιση πανοραμικών φωτογραφιών στα DJI Goggles και η αλλαγή ήχου έναρξης στο Mavic Pro Platinum. Το firmware κλειδώνει τoν bootloader και πλέον ΔΕΝ μπορεί να γίνει downgrade σε παλαιότερη έκδοση. Εάν ΔΕΝ έχετε Mavic Pro Platinum, σας προτείνω να ΜΗΝ αναβαθμίσετε (δεν αξίζει για τις βελτιώσεις που έχει, εγώ τουλάχιστον δεν θα αναβαθμίσω).
|
|
|
Post by kyrgeorge on Jan 13, 2018 1:21:44 GMT 2
Απλά πέρασα για ένα hi και να σας πω ότι χάρη στην συμβουλή σας δεν πήρα τελικά Spark και έκανα υπομονή και από σήμερα έχω ένα mavic Pro. Αλλά..... Επειδή είναι το Pro only.... Θα κάνω και άλλη υπομονή... Θα παραμείνει σφραγισμένο ώστε να μεταμορφωθεί τον άλλο μήνα ευελπιστώ σε fly more!
|
|
|
Post by engelo on Jan 13, 2018 10:22:59 GMT 2
Καλημέρα και καλές πτήσεις.
Το flymore το μόνο που έχει παραπάνω απο το απλο -άποψή μου- είναι οι μπαταρίες και το hub φόρτισης.
Αν πάρεις μία μπαταρία ακόμη τότε θα έχεις 45 λεπτά πτήσεις τουλάχιστον. Αν πάρεις 2 παράδεισος... χαχαχα
|
|
|
Post by Frontier on Jan 13, 2018 12:34:32 GMT 2
... και με πάνω από 3 μπαταρίες, super paradise
|
|
|
Mavic Pro
Jan 13, 2018 16:17:53 GMT 2
via mobile
Post by kyrgeorge on Jan 13, 2018 16:17:53 GMT 2
Άρα λες να το κρατήσω? Πραγματικά τώρα είμαι σε δίλημμα διότι η κάθε μπαταρία έχει και 100 απότι βλέπω. Άρα αμέσως αμέσως.... 1 μπαταρία, τσάντα, και hub φορτιστής, είναι αλλά 200 euro!
|
|
|
Post by petersea on Jan 13, 2018 21:05:39 GMT 2
Και βίντεο από το ίδιο μέρος. Πολύ ωραίο βίντεο ήμουν το καλοκαίρι εκεί σε έναν γάμο !!!!!
|
|
|
Post by lazapapa on Jan 14, 2018 17:40:39 GMT 2
Καλησπέρα και Καλή Χρονιά, την προηγούμενη εβδομάδα παρέλαβα και εγώ το mavic pro (combo έκδοση). Δυστυχώς σήμερα κατάφερα να κάνω την πρώτη μου πτήση. Θα ήθελα την βοήθειά - γνώμη σας σχετικά με το τρέμουλο που εμφανίζει το βίντεο όταν περιστρέφω το drone γύρω από τον άξονά του (yaw). Επισυνάπτω και το σχετικό βίντεο.
|
|
|
Post by Frontier on Jan 14, 2018 17:45:47 GMT 2
Καλησπέρα και Καλή Χρονιά, την προηγούμενη εβδομάδα παρέλαβα και εγώ το mavic pro (combo έκδοση). Δυστυχώς σήμερα κατάφερα να κάνω την πρώτη μου πτήση. Θα ήθελα την βοήθειά - γνώμη σας σχετικά με το τρέμουλο που εμφανίζει το βίντεο όταν περιστρέφω το drone γύρω από τον άξονά του (yaw). Επισυνάπτω και το σχετικό βίντεο. Άλλαξε την κωδικοποιήση της κάμερας σε NTSC, μορφή αρχείου .MP4 και χρησιμοποίησε ανάλυση 1920x1080 60fps. Είναι λογικό το gimbal να προσπαθεί να σταθεροποιήσει το βίντεο και να μην το καταφέρνει απόλυτα επειδή περιστρέφεσαι πολύ γρήγορα.
|
|
|
Post by engelo on Jan 14, 2018 22:06:19 GMT 2
Αποψή μου όταν τραβάμε video για να το δείξουμε ... ΠΑΝΤΑ βάζουμε TRIPOD MODE...
Αν δεις το συγκεκριμένο βίντεο σε τηλεόραση μεγάλη θα ζαλιστείς !!!
Οπότε tripod και οι κινήσεις είναι smooth...
|
|
|
Mavic Pro
Jan 17, 2018 1:38:21 GMT 2
via mobile
Post by kyrgeorge on Jan 17, 2018 1:38:21 GMT 2
Παίδες επιπλέον μπαταρίες για mavic από που μπορούμε να προμηθευτούμε? Από εξωτερικό γίνεται η έχει θέματα τελωνείου,μεταφοράς κλπ. Αν ναι από που?
|
|
|
Post by Frontier on Jan 17, 2018 8:14:08 GMT 2
Αναγκαστικά από aliexpress ή ebay - και φυσικά Ελλάδα - τα αποθέματα σε Ευρωπαϊκές αποθήκες Gearbest & TomTop εξαντλήθηκαν.
|
|
|
Post by NaGR on Jan 23, 2018 19:03:05 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Jan 23, 2018 19:13:42 GMT 2
|
|
|
Post by giasoy on Jan 26, 2018 20:21:45 GMT 2
Χαιρετώ την παρέα, πρώτο μου ποστ εδώ. Κάτοχος εδώ και μια εβδομάδα περίπου του mavic pro και πρώην κάτοχος του Phantom 3 pro Είπα να μοιραστώ μαζί σας μια βάση για κινητό που έφταξα για το χειριστήριο του mavic. Πήρα λοιπόν μια βάση αυτοκινήτου για κινητό που καθότανε δυο κομμάτια plexiglass, μερικά βιδάκια, ιδέες από το internet και αφού έκοψα, ζέστανα, γύρισα, τρύπησα, γυάλισα βγήκε η παρακάτω βάση που παίρνει ότι κινητό θέλω χωρίς να χρειάζεται να του βγάλω θήκες, να ψαχνεις το usb κλπ.
|
|
|
Post by Frontier on Jan 26, 2018 21:31:30 GMT 2
Ωραία πατέντα, μέχρι πόσες ίντσες κινητό/tablet παίρνει;
|
|
|
Mavic Pro
Jan 27, 2018 0:08:08 GMT 2
via mobile
Post by giasoy on Jan 27, 2018 0:08:08 GMT 2
Ωραία πατέντα, μέχρι πόσες ίντσες κινητό/tablet παίρνει; Το συγκεκριμένο ανοίγει μέχρι 10,5 εκ. φάρδος δηλ 5,5 με 6 ίντσες πολύ άνετα. Αλλά μπορείς κάλλιστα να βάλεις βάση για ταμπλετ αλλά μετά θα κρύβει την οθόνη από το χειριστήριο. Γνώμη μου πάντα αλλά η χρήση ταμπλετ με τη minimal φιλοσοφία του mavic είναι υπερβολή.
|
|
|
Mavic Pro
Jan 27, 2018 14:43:41 GMT 2
via mobile
Post by kyrgeorge on Jan 27, 2018 14:43:41 GMT 2
Καλησπέρα στην παρέα. Έχω το εξής δίλημμα. Έχω το mavic Pro ακόμα σφραγισμένο στο κουτί του. Μετά την ανακοίνωση του Air πραγματικά δεν ξέρω αν πρέπει να το κρατήσω η να το δώσω για το air.
|
|
|
Post by Frontier on Jan 27, 2018 16:26:21 GMT 2
Καλησπέρα στην παρέα. Έχω το εξής δίλημμα. Έχω το mavic Pro ακόμα σφραγισμένο στο κουτί του. Μετά την ανακοίνωση του Air πραγματικά δεν ξέρω αν πρέπει να το κρατήσω η να το δώσω για το air. Κράτα το Pro, το Air αποτελεί υποβάθμιση.
|
|
|
Post by engelo on Jan 27, 2018 20:13:42 GMT 2
Σωστος !
|
|
|
Post by kyrgeorge on Jan 29, 2018 17:58:50 GMT 2
ΟΚ. Εγινε εν τέλει unboxing του Pro το Σάββατο και setup (firmware updates κλπ) την Κυριακή. Έχω μερικές απορίες. 1) Η μπαταρία έκανε να φορτίσει 7-8 ώρες!... Ειναι φυσιολογικό αυτό για πρώτη φόρτιση? (Ο φορτιστης ειναι ο original dji για μια μπαταρία. Παρατήρησα οτι τα led αναβοβήνουν κανονικά κατα την φόρτιση χωρίς προβλήματα , όμως καθυστέρησε πολύ. Όταν φόρτισε πήγα μέσα απο την εφαρμογή και είδα οτι και τα τρία cell της μπαταρίας εδειχναν ίδια τάση και δεν εβγαζε κάποιο fault (δεν ξέρω αν βγάζει μέσα απο την εφαρμογή όταν υπαρχουν θέματα με την μπαταρία) 2) Το dji care refresh το κάνω κατευθείαν μέσα απο την εφαρμογή, οταν βγάζει ειδοποίηση για τις 48 ώρες? 3) Το dji camera cover ειναι πολύ ευθραυστο ... ήδη μου ράγισε το πλαστικό στην άκρη. Να πάρω εκέινο που είναι 2 σε 1 (Gimbal και Camera protection μαζί?) 4) Μπαταρίες extra μια και θα χρειαστώ σίγουρα ερχονται απο κινεζομάγαζα ή υπάρχει θέμα με την μεταφορά και τελωνεία? 5) Και άσχετο αλλά στα ΒΠ έχετε να προτείνετε κανένα ωραίο μέρος για πρώτη πτήση?
|
|
|
Post by Frontier on Jan 29, 2018 18:22:45 GMT 2
1) Αν η μπαταρία ήταν σε storage mode, λογικό είναι. Επίσης, οι χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος (κάτω από 16-17 βαθμούς) επιβραδύνουν την φόρτιση. 2) Πας στο www.dji.com, αλλάζεις την χώρα στην Ελλάδα και το αγοράζεις από εκεί. Θα πρέπει να γίνει εντός 48 ωρών από την ενεργοποίηση, οπότε ίσως προλάβεις σήμερα. 3) Ράγισε το πλαστικό από μόνο του; Τι να σου πω, εγώ έχω ακόμα το αρχικό μετά από 60+ πτήσεις. 4) Δεν έρχονται μπαταρίες αυτή την εποχή, αναμένουμε να φέρουν σε Ευρωπαϊκές αποθήκες.
|
|
|
Post by kyrgeorge on Jan 29, 2018 20:03:46 GMT 2
Ευχαριστώ.
Για το refresh εννοείς να το κάνω απο την εφαρμογή οταν μου βγάλει την υπενθύμιση αφου συνδεθώ με το drone? ή απο υπολογιστή στο dji.com (εκεί που ζητάει το s/n του drone)?
(Btw, εχω ακομα 12 ώρες)
|
|
|
Post by Frontier on Jan 29, 2018 20:15:56 GMT 2
Εγώ το έκανα από το site, δίνοντας το S/N του Drone. Πριν, είχα επιλέξει χώρα Ελλάδα (στο store.dji.com).
|
|
|
Mavic Pro
Jan 29, 2018 23:41:23 GMT 2
via mobile
Post by kyrgeorge on Jan 29, 2018 23:41:23 GMT 2
Μόλις ολοκλήρωσα την αγορά του refresh μέσα από την εφαρμογή με συνδεμένο το drone (αναγνώρισε αυτόματα το Serial number) . Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι ξαναζηταει ενεργοποίηση παρόλο που έκανα την αγορά με PayPal. Πως τσεκάρω ότι έχει ενεργό το refresh?
|
|