|
Post by Frontier on Oct 3, 2020 18:45:48 GMT 2
Συγκριτικό Parrot Anafi - dji Mavic Air 2. Θα ανέβει και το σχετικό βίντεο δοκιμής (μοντάρεται), αλλά βάζω μερικές φωτογραφίες σύγκρισης. Οι δοκιμές έγιναν και με τις δύο κάμερες σε ρύθμιση auto, προκειμένου να δω πως αντιδρά το κάθε SoC σε συνθήκες κανονικής έκθεσης αλλά και κόντρα στον ήλιο. To Mavic Air 2 έχει HDR φωτογραφία μόνο σε κανονική ανάλυση (Smart HDR, 12MP), στα 48MP (interpolation) δεν είναι διαθέσιμο. Και στις δύο κάμερες τρέχει το τελευταίο διαθέσιμο firmware (Anafi: 1.6.8, Mavic Air 2: 01.00.0340). Κανονική ΈκθεσηAnafi (Normal) - Mavic Air 2 (Normal) - Anafi (HDR) - Mavic Air 2 (Smart HDR) - Έκθεση κόντρα στον ήλιοAnafi (Normal) - Mavic Air 2 (Normal) - Anafi (HDR) - Mavic Air 2 (Smart HDR) - Τέλος, δύο φωτογραφίες του Mavic Air 2 στα 48MP με κανονική και κόντρα στον ήλιο έκθεση. - Ο αισθητήρας του Anafi, παρ'ότι είναι 1/2.3" αποκρίνεται εξαιρετικά (αυτό φαίνεται περισσότερο και στο βίντεο) αλλά ο αισθητήρας του Mavic Air 2 (1/2") συλλέγει περισσότερες πληροφορίες γιαυτό και αποκρίνεται καλύτερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού (όπως αντίστοιχα αποκρίνονται ακόμα καλύτερα αισθητήρες 1" σε τέτοιες συνθήκες).
|
|
|
Post by Frontier on Oct 4, 2020 8:31:05 GMT 2
Το βίντεο της δοκιμής.
|
|
|
Post by Frontier on Oct 13, 2020 18:55:21 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Oct 14, 2020 16:46:18 GMT 2
Μικρή δοκιμαστική πτήση με το firmware 1.7.3 και με πολύ δυνατές ριπές.
|
|
|
Post by dkokki on Oct 15, 2020 8:47:16 GMT 2
Καλημέρα παίδες, μόλις δοκίμασα για 2' εσωτερικά στο σπίτι την φρέσκια εφαρμογή mod FF6 6.7.0 με SKYCONTROLLER3 1.7.0 και ANAFI 1.7.3 (δηλαδή όλα τα τελευταία updates) από εδώ κατεβάζετε το mod drive.google.com/file/d/1QFu2ti9aGRS56TNjriivH-Zgkm0T3Jvu/view Ακολουθείστε αυτά τα βήματα εγκατάστασης . 1. Εγκαταστήστε το FreeFlight 6 στο επίσημο Play Store. 2. Μεταβείτε στο /Android/obb/com.parrot.freeflight6/ 3. μετονομάστε το φάκελο όπως com.parrot.freeflight5 4. Απεγκαταστήστε την επίσημη εφαρμογή και εγκαταστήστε το FF6_FCC 5. μετονομάστε το φάκελο σε αρχικό Όλα πήγαν καλά με FCC κανάλια κλπ. Θα κάνω και εξωτερικές δοκιμές και θα επανέλθω. Αναμένοντας και τις δικές σας δοκιμές. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by tsopirs on Oct 15, 2020 22:03:59 GMT 2
Πως πάει με το τελευταίο update γενικά;; από εμβέλεια;; από δυνατότητες, πέταγμα;
|
|
|
Post by petersea on Oct 16, 2020 11:46:55 GMT 2
Πως πάει με το τελευταίο update γενικά;; από εμβέλεια;; από δυνατότητες, πέταγμα; εάν θέλεις για να μην τα ξανά γράφω ρίξε μια ματιά στην σελίδα στο Facebook .😊
|
|
|
Post by tsopirs on Oct 16, 2020 11:54:54 GMT 2
Πως πάει με το τελευταίο update γενικά;; από εμβέλεια;; από δυνατότητες, πέταγμα; εάν θέλεις για να μην τα ξανά γράφω ρίξε μια ματιά στην σελίδα στο Facebook .😊 Για ποιο ποστ μιλάμε γιατί δεν βρήκα τίποτα
|
|
|
Post by petersea on Oct 16, 2020 11:57:46 GMT 2
εάν θέλεις για να μην τα ξανά γράφω ρίξε μια ματιά στην σελίδα στο Facebook .😊 Για ποιο ποστ μιλάμε γιατί δεν βρήκα τίποτα στην σελίδα του freedrone στην αρχή..😊
|
|
|
Post by Frontier on Nov 16, 2020 15:42:30 GMT 2
Κυκλοφόρησε νέα ενημερωμένη modded έκδοση του FreeFlight 6.7.0. Υπάρχουν 3 εκδόσεις: - Η "κλασσική" FCC έκδοση (FF6_6_7_0_FCC_SE.apk) - Η πιο εξελιγμένη (αλλά ακόμα δοκιμάζεται) έκδοση, η οποία εμφανίζει περισσότερες πληροφορίες για την μπαταρία (FF6_6_7_0_FCC_SE_BATTERY.apk για την FCC έκδοση, FF6_6_7_0_SE_BATTERY.apk για την CE έκδοση). Όλες οι εκδόσεις της νέας modded εφαρμογής προσθέτουν πολλές νέες δυνατότητες, όπως: - Εισαγωγή custom maps - Εισαγωγή αρχείων KML - Εμφάνιση πληροφοριών στίγματος στην οθόνη HUD Περισσότερα (και τα αρχεία για λήψη), εδώ: parrotpilots.com/threads/freeflight-6-mod-app-with-special-features.4280/
|
|
|
Post by petersea on Nov 17, 2020 14:44:19 GMT 2
Κυκλοφόρησε νέα ενημερωμένη modded έκδοση του FreeFlight 6.7.0. Υπάρχουν 3 εκδόσεις: - Η "κλασσική" FCC έκδοση (FF6_6_7_0_FCC_SE.apk) - Η πιο εξελιγμένη (αλλά ακόμα δοκιμάζεται) έκδοση, η οποία εμφανίζει περισσότερες πληροφορίες για την μπαταρία (FF6_6_7_0_FCC_SE_BATTERY.apk για την FCC έκδοση, FF6_6_7_0_SE_BATTERY.apk για την CE έκδοση). Όλες οι εκδόσεις της νέας modded εφαρμογής προσθέτουν πολλές νέες δυνατότητες, όπως: - Εισαγωγή custom maps - Εισαγωγή αρχείων KML - Εμφάνιση πληροφοριών στίγματος στην οθόνη HUD Περισσότερα (και τα αρχεία για λήψη), εδώ: parrotpilots.com/threads/freeflight-6-mod-app-with-special-features.4280/ Μάνο την έχεις περάσει εσύ αυτή την εφαρμογή; είναι καλύτερη από την (μαμά);
|
|
|
Post by Frontier on Nov 17, 2020 16:05:04 GMT 2
Κυκλοφόρησε νέα ενημερωμένη modded έκδοση του FreeFlight 6.7.0. Υπάρχουν 3 εκδόσεις: - Η "κλασσική" FCC έκδοση (FF6_6_7_0_FCC_SE.apk) - Η πιο εξελιγμένη (αλλά ακόμα δοκιμάζεται) έκδοση, η οποία εμφανίζει περισσότερες πληροφορίες για την μπαταρία (FF6_6_7_0_FCC_SE_BATTERY.apk για την FCC έκδοση, FF6_6_7_0_SE_BATTERY.apk για την CE έκδοση). Όλες οι εκδόσεις της νέας modded εφαρμογής προσθέτουν πολλές νέες δυνατότητες, όπως: - Εισαγωγή custom maps - Εισαγωγή αρχείων KML - Εμφάνιση πληροφοριών στίγματος στην οθόνη HUD Περισσότερα (και τα αρχεία για λήψη), εδώ: parrotpilots.com/threads/freeflight-6-mod-app-with-special-features.4280/ Μάνο την έχεις περάσει εσύ αυτή την εφαρμογή; είναι καλύτερη από την (μαμά); Ακόμα δεν έχω ασχοληθεί με αυτήν Πέτρο, αλλά σκοπεύω να το κάνω σύντομα. Θα την περάσω στο παλιό μου OnePlus One και θα δω εκεί πως συμπεριφέρεται.
|
|
|
Post by petersea on Nov 17, 2020 16:13:52 GMT 2
Μάνο την έχεις περάσει εσύ αυτή την εφαρμογή; είναι καλύτερη από την (μαμά); Ακόμα δεν έχω ασχοληθεί με αυτήν Πέτρο, αλλά σκοπεύω να το κάνω σύντομα. Θα την περάσω στο παλιό μου OnePlus One και θα δω εκεί πως συμπεριφέρεται. ευχαριστώ πολύ Μάνο, εάν μπορείς να μας έδινες πληροφορίες πως γίνεται θα ήταν υπέροχα, μιας και είμαι λίγο σκραπας με την τεχνολογία..😂
|
|
|
Post by Frontier on Nov 17, 2020 22:15:52 GMT 2
Ακόμα δεν έχω ασχοληθεί με αυτήν Πέτρο, αλλά σκοπεύω να το κάνω σύντομα. Θα την περάσω στο παλιό μου OnePlus One και θα δω εκεί πως συμπεριφέρεται. ευχαριστώ πολύ Μάνο, εάν μπορείς να μας έδινες πληροφορίες πως γίνεται θα ήταν υπέροχα, μιας και είμαι λίγο σκραπας με την τεχνολογία..😂 Είναι απλή διαδικασία Πέτρο. Το μόνο που πρέπει να αλλάξεις στην συσκευή σου - πριν εγκαταστήσεις την έκδοση αυτή - είναι να ενεργοποιήσεις την επιλογή για εγκατάσταση εφαρμογών από άγνωστες πηγές (είναι μέσα στις ρυθμίσεις του Android, στο μενού Λογαριασμοί και ασφάλεια). Αφού κάνεις την αλλαγή αυτή, πηγαίνεις και κατεβάζεις από την σελίδα παραπάνω, μία από τις εκδόσεις του FF6 (εγώ κατέβασα την FF6_6_7_0_FCC_SE_BATTERY.apk για να δοκιμάσω και το FCC mode). Αφού κατεβάσεις το .apk αρχείο στο κινητό, απεγκαθιστάς πρώτα το FF6 που κατέβασες μέσω του Google Play Store. Μετά, ανοίγεις μέσω του file manager που έχει η συσκευή (μπορεί να το βρεις και ως Διαχείριση Αρχείων) το .apk αρχείο που κατέβασες και το εγκαθιστάς. Η συνέχεια είναι η ίδια όπως στο κανονικό FF6.
|
|
|
Post by petersea on Nov 17, 2020 22:55:26 GMT 2
ευχαριστώ πολύ Μάνο, εάν μπορείς να μας έδινες πληροφορίες πως γίνεται θα ήταν υπέροχα, μιας και είμαι λίγο σκραπας με την τεχνολογία..😂 Είναι απλή διαδικασία Πέτρο. Το μόνο που πρέπει να αλλάξεις στην συσκευή σου - πριν εγκαταστήσεις την έκδοση αυτή - είναι να ενεργοποιήσεις την επιλογή για εγκατάσταση εφαρμογών από άγνωστες πηγές (είναι μέσα στις ρυθμίσεις του Android, στο μενού Λογαριασμοί και ασφάλεια). Αφού κάνεις την αλλαγή αυτή, πηγαίνεις και κατεβάζεις από την σελίδα παραπάνω, μία από τις εκδόσεις του FF6 (εγώ κατέβασα την FF6_6_7_0_FCC_SE_BATTERY.apk για να δοκιμάσω και το FCC mode). Αφού κατεβάσεις το .apk αρχείο στο κινητό, απεγκαθιστάς πρώτα το FF6 που κατέβασες μέσω του Google Play Store. Μετά, ανοίγεις μέσω του file manager που έχει η συσκευή (μπορεί να το βρεις και ως Διαχείριση Αρχείων) το .apk αρχείο που κατέβασες και το εγκαθιστάς. Η συνέχεια είναι η ίδια όπως στο κανονικό FF6. Ευχαριστώ πολύ καί πάλι 😊 θα το δοκιμάσω...
|
|
|
Post by dkokki on Dec 11, 2020 23:42:58 GMT 2
Καλησπέρα παίδες, είχα δοκιμάσει με 3 μπαταρίες το mod FF6_6_7_0_FCC_SE_BATTERY.apk. Το βάζω συνήθως στο κανάλι 48, αυτό μου δουλεύει καλά σε αυτή τη περιοχή που είμαι. Αύριο καιρού θέλοντος θα δοκιμάσω το mod FF6_6_7_1_FCC_SE_BATTERY.apk. Το FW το άλλαξα και στο Anafi, NEW FW 1.7.6 Θεωρώ ότι θα είναι μια χαρά και αυτό, αλλά Θα σας πω νέα αύριο, αν δεν βρέχει. Πάντα κάνω αμέσως όλα τα updates εδώ και δύο σχεδόν χρόνια. Δεν αντιμετώπισα ποτέ κανένα πρόβλημα, βέβαια δεν το έχω στουκάρει ποτέ και ακολουθώ όλα τα προβλεπόμενα και βασικά προσέχω πολύ τις μπαταρίες μου (φορτίσεις κλπ. landing minimum εως 30% - 40%, λόγω 3 μπαταριών που έχω στην Extended Version. Δεν υπάρχει λόγος να τα πάω παρακάτω). Πρώτα κάνω τεστ σε χαμηλό ύψος και κάτω να είναι μαλακό έδαφος για τυχόν ατυχήματα. Με τη προσθήκη των mV της μπαταρίας είναι ακόμα πιο χρήσιμα τα συμπεράσματα μου και νοιώθω και πιο σίγουρος. Ακόμα φοβερή προσθήκη στο mod, είναι και το στίγμα που δείχνει στο χάρτη, αλλά θέλω να δοκιμάσω και τις φωτογραφίες 360 πως τις βγάζει μετά τα updates που λένε ότι το διορθώσανε και αυτό. Πάντως και πριν μια χαρά τις έβγαζε και η συρραφή τους ικανοποιητική. Προσοχή, όσοι κάνουν τα updates FW, μετά να κάνουν Drone & Camera Calibration πριν τη πτήση, χωρίς να φοράτε ρολόγια και φυσικά μη το κάνετε σπίτι σας, αλλά έξω στην ύπαιθρο. Μία φορά μόνο, δεν χρειάζεται σε κάθε πτήση. Καλό βράδυ και Χρόνια Πολλά σ' όλους
|
|
|
Post by tsopirs on Dec 12, 2020 0:34:30 GMT 2
Αναβάθμιση του drone στην έκδοση 1.7.6..
Synchronize your flights with Skyward.
FreeFlight 6 light interface for the Security Edition drones.
Improved GPS lock indicator and magnetometer alerts.
Fixed issue where the video resolution was reinitialized to 1080p after rebooting the app.
Improved stitching of the 360 panoramas.
(Anafi Thermal) Support of the thermal blending on the drone.
(Anafi USA) Improved drone stability during descent.
(iOS) Minor improvements on Anafi USA thermal stream management.
(iOS) Minor improvements on Flight Plan.
(iOs & Android) Improved app stability.
|
|
|
Post by petersea on Dec 12, 2020 0:42:54 GMT 2
Καλησπέρα παίδες, είχα δοκιμάσει με 3 μπαταρίες το mod FF6_6_7_0_FCC_SE_BATTERY.apk. Το βάζω συνήθως στο κανάλι 48, αυτό μου δουλεύει καλά σε αυτή τη περιοχή που είμαι. Αύριο καιρού θέλοντος θα δοκιμάσω το mod FF6_6_7_1_FCC_SE_BATTERY.apk. Το FW το άλλαξα και στο Anafi, NEW FW 1.6.7. Θεωρώ ότι θα είναι μια χαρά και αυτό, αλλά Θα σας πω νέα αύριο, αν δεν βρέχει. Πάντα κάνω αμέσως όλα τα updates εδώ και δύο σχεδόν χρόνια. Δεν αντιμετώπισα ποτέ κανένα πρόβλημα, βέβαια δεν το έχω στουκάρει ποτέ και ακολουθώ όλα τα προβλεπόμενα και βασικά προσέχω πολύ τις μπαταρίες μου (φορτίσεις κλπ. landing minimum εως 30% - 40%, λόγω 3 μπαταριών που έχω στην Extended Version. Δεν υπάρχει λόγος να τα πάω παρακάτω). Πρώτα κάνω τεστ σε χαμηλό ύψος και κάτω να είναι μαλακό έδαφος για τυχόν ατυχήματα. Με τη προσθήκη των mV της μπαταρίας είναι ακόμα πιο χρήσιμα τα συμπεράσματα μου και νοιώθω και πιο σίγουρος. Ακόμα φοβερή προσθήκη στο mod, είναι και το στίγμα που δείχνει στο χάρτη, αλλά θέλω να δοκιμάσω και τις φωτογραφίες 360 πως τις βγάζει μετά τα updates που λένε ότι το διορθώσανε και αυτό. Πάντως και πριν μια χαρά τις έβγαζε και η συρραφή τους ικανοποιητική. Προσοχή, όσοι κάνουν τα updates FW, μετά να κάνουν Drone & Camera Calibration πριν τη πτήση, χωρίς να φοράτε ρολόγια και φυσικά μη το κάνετε σπίτι σας, αλλά έξω στην ύπαιθρο. Μία φορά μόνο, δεν χρειάζεται σε κάθε πτήση. Καλό βράδυ και Χρόνια Πολλά σ' όλους Με σήμα και αποστάσεις πως το βλέπεις..; 😊
|
|
|
Post by dkokki on Dec 12, 2020 15:02:43 GMT 2
Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020
καλησπέρα και πάλι παίδες, έκανα αρκετές δοκιμές όπως πάντα έπειτα από updates.
Για πάμε λοιπόν
Anafi Extended FW ANAFI 1.7.6 FF6 6.7.1 FCC BATTERY mod Κανάλι 48 FCC Tablet Teclast M89 MT8176 Hexa Core 3GB RAM 32GB 7.9 Inch
Να σημειώσω πριν, ότι το update έγινε κανονικά από το Playstore και μετά εγκατέστησα το mod.
1η μπαταρία ---> At start battery Capacity 99% - 100% full charge mV 7502 = landing at 50% of battery
2η μπαταρία ---> At start battery Capacity 95% - 100% full charge mV 7496 = landing at 50% of battery
3η μπαταρία ---> At start battery Capacity 93% - 100% full charge. mV 7490 = 50% of battery mV 7290 = landing at 25% of battery
Σπάνια το έχω προσγειώσει κάτω των 35% - 40% για τους γνωστούς λόγους, αλλά και επειδή έχω 3 μπαταρίες που είναι υπεραρκετές.
Συμπεράσματα
+ Το gps και στο ANAFI αλλά και στο χειριστήριο, τα βρίσκει άμεσα, καμία σχέση με πριν ιδίως στο χειριστήριο που αργούσε παραπάνω να πρασινίσει.
? Στην 1η και στην 2η μπαταρία μου έδειξε autonomous flights are unavailable. Έκανα drone calibration και με τις 2 μπαταρίες και στην τρίτη δεν μου το έγραψε. Να σημειώσω ότι το βλέπω για πρώτη φορά.
+ Έκανα τεχνικό RTH χάνοντας το σήμα μου, ήρθε και στις δύο περιπτώσεις ακριβώς από 1,1 km μακριά. (δεν έχασε το σήμα απλά γύρισα το χειριστήριο ώστε να μην το κοιτάει)
+ Απλά τέλειο το mini map. Μου έδειχνε στο RTH μια ευθεία γραμμή πράσινη, από το ANAFI που γυρνούσε έως το Home του mini map και το στίγμα του βέβαια, τέλειο.
+ Έχουν διορθώσει το μπλε σημάδι από το το Home του mini map που σημαδεύει το χειριστήριο στο ANAFI, για να μην βγαίνεις από τη επαφή του, τέλεια διόρθωση.
+ Έχουν βάλει ασχέτως αν βγάζεις βίντεο, ένα κουμπάκι για να βγάζεις φωτογραφία, ταυτόχρονα.
+ Οι φωτογραφίες 360 όντως διορθώθηκαν με καλύτερη συρραφή.
- Πρόσεξα ελάχιστο τρέμουλο κάμερας στο RTH, δεξιά - αριστερά, θα το ξαναδώ. Κάτι διαβάζω ότι το έχουν και άλλοι. Δεν είναι τίποτα σοβαρό, αν είνσι πρόβλημα θα το διορθώσουν
Για μένα, σχεδόν πάντα πέταγα με mod. Το συγκεκριμένο είναι πολύ ψαγμένο και το συνιστώ.
Αυτά προς το παρόν, ελπίζω να βοήθησα
Καλό Σαββατοκύριακο
|
|
|
Post by Frontier on Dec 14, 2020 9:03:23 GMT 2
Δυστυχώς, ο καιρός εδώ είναι πάρα πολύ άσχημος από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, όπου ο συνδυασμός αέρα, βροχής και Covid-19 lockdown έχει κυριολεκτικά εξαφανίσει τον πτητικό χρόνο μου. Έκανα το update και πέταξα λίγο με την Anafi μέσα στο σπίτι (!), δεν παρατήρησα κάποιο θέμα ούτε στην συμπεριφορά, ούτε στην λήψη βίντεο/φωτογραφιών. Επιφυλάσσομαι για ουσιαστική δοκιμή όταν ο καιρός το επιτρέψει.
|
|
|
Post by dkokki on Dec 17, 2020 15:19:12 GMT 2
Anafi Extended
FW ANAFI 1.7.6
FF6 6.7.1 FCC BATTERY mod
Κανάλι 48 FCC
Tablet Teclast M89 MT8176 Hexa Core 3GB RAM 32GB 7.9 Inch
Καλησπέρα παιδιά και Χρόνια σας Πολλά,
πριν λίγες μέρες σας είχα γράψει τα συμπεράσματα μου για το καινούργιο update για το Anafi 1.7.6, αλλά και για και για το FF6 6.7.1 FCC BATTERY mod.
Έγραψα στη Parrot για τους δύο προβληματισμούς μου που είχα όπως βλέπετε και στο παραπάνω post μου και είχα σύντομες απαντήσεις τις οποίες σας τις λέω.
1) Στην 1η και στην 2η μπαταρία μου έδειξε autonomous flights are unavailable. Έκανα drone calibration και με τις 2 μπαταρίες και στην τρίτη δεν μου το έγραψε. Να σημειώσω ότι το βλέπω για πρώτη φορά. Λύση : Επειδή το σήμα του GPS πλέον με το καινούργιο update το βρίσκει πιο σύντομα, μερικές φορές το βγάζει, αλλά αν πάρει ύψος εξαφανίζεται.
2) Πρόσεξα ελάχιστο τρέμουλο κάμερας στο RTH, δεξιά - αριστερά, θα το ξαναδώ. Κάτι διαβάζω ότι το έχουν και άλλοι. Δεν είναι τίποτα σοβαρό, αν είναι πρόβλημα θα το διορθώσουν. Λύση : Με ανοικτό το Anafi και πάτημα 15" (Reset δηλαδή) και μετά Drone και Camera Calibration το πρόβλημα επιλύθηκε. Κάντε και ένα Reset στο χειριστήριο.
Έκανα λοιπόν και εγώ τα τεστ μου και δεν έχω λόγια ιδίως για το FF6 6.7.1 FCC BATTERY mod.
Το συνιστώ ανεπιφύλακτα, βέβαια με ατομική ευθύνη του καθενός και καλό θα είναι ο καθένας μας, ότι καινούργιο βγαίνει να κάνουμε πρώτα όλοι τα τέστ μας.
Αυτά προς το παρόν και πάλι Χρόνια σας Πολλά.
|
|
|
Post by petersea on Dec 18, 2020 15:49:05 GMT 2
πέρασα και εγώ το mode 1.7.6 στο anafi και ή εφαρμογή έχει το v 6.7.1 όπως βλέπετε στα screen shot το anafi μεταμορφώθηκε, έκανα σήμερα μια δοκιμαστική πτήση και δεν σας κρύβω τόν ενθουσιασμό μου, στην ίδια περιοχή που πετάω πήγε άνετα 2300m χωρίς να χάσω στιγμή τό fpv είχα πάντα εικόνα, πριν γύρω στο χιλιόμετρο άρχιζαν οι διακοπές και στα 1300m την έχανε, να συμπληρώσω ότι πήγαινε και άλλο αλλά έχοντας 55% μπαταρία έκανα rth και επέστρεψε με 35% , ή πτήση έγινε σέ film mode, δηλώνω ξετρελαμενος..😆
|
|
|
Post by petersea on Dec 18, 2020 15:55:22 GMT 2
View AttachmentView Attachmentπέρασα και εγώ το mode 1.7.6 στο anafi και ή εφαρμογή έχει το v 6.7.1 όπως βλέπετε στα screen shot το anafi μεταμορφώθηκε, έκανα σήμερα μια δοκιμαστική πτήση και δεν σας κρύβω τόν ενθουσιασμό μου, στην ίδια περιοχή που πετάω πήγε άνετα 2300m χωρίς να χάσω στιγμή τό fpv είχα πάντα εικόνα, πριν γύρω στο χιλιόμετρο άρχιζαν οι διακοπές και στα 1300m την έχανε, να συμπληρώσω ότι πήγαινε και άλλο αλλά έχοντας 55% μπαταρία έκανα rth και επέστρεψε με 35% , ή πτήση έγινε σέ film mode, δηλώνω ξετρελαμενος..😆 ξέχασα να αναφέρω ότι στην μέση περίπου της πτήσης δεν είχα GPS στο χειριστήριο και είχα μια απόκλιση στο rth γύρω στο 1,5 μέτρο, φαίνεται και στο screen shot πού ή γραμμή γίνεται κόκκινη..😊
|
|
|
Post by Frontier on Dec 19, 2020 15:50:38 GMT 2
Μικρή δοκιμή και από εμένα με firmware 1.7.6 και FF 6.7.1. Ο καιρός είναι αρκετά ψυχρός (10C) με Β.Α ανέμους 4BF (αρκετή βελτίωση από το χαμό που γινόταν τις προηγούμενες ημέρες με βροχές και καταιγίδες). Υπάρχει σημαντική βελτίωση στην εκπομπή σήματος διότι σε προηγούμενες εκδόσεις, έπρεπε να ανέβω πολύ υψηλότερα για να έχω φουλ σήμα. Τώρα είχα φουλ σήμα συνέχεια χωρίς καμία ένδειξη για παρεμβολές, κάτι που ήταν σύνηθες με την Anafi όταν απογειωνόμουν από την ταράτσα του σπιτιού, εντός πυκνού αστικού ιστού. Να μην υπήρχε και η καραντίνα να μπορώ να πάω και κάπου αλλού...
|
|
|
Post by petersea on Dec 19, 2020 20:13:03 GMT 2
Μικρή δοκιμή και από εμένα με firmware 1.7.6 και FF 6.7.1. Ο καιρός είναι αρκετά ψυχρός (10C) με Β.Α ανέμους 4BF (αρκετή βελτίωση από το χαμό που γινόταν τις προηγούμενες ημέρες με βροχές και καταιγίδες). Υπάρχει σημαντική βελτίωση στην εκπομπή σήματος διότι σε προηγούμενες εκδόσεις, έπρεπε να ανέβω πολύ υψηλότερα για να έχω φουλ σήμα. Τώρα είχα φουλ σήμα συνέχεια χωρίς καμία ένδειξη για παρεμβολές, κάτι που ήταν σύνηθες με την Anafi όταν απογειωνόμουν από την ταράτσα του σπιτιού, εντός πυκνού αστικού ιστού. Να μην υπήρχε και η καραντίνα να μπορώ να πάω και κάπου αλλού... Μάνο είναι φοβερή ή διαφορά, πριν στο ίδιο σημείο μόλις έφτανε το χιλιόμετρο άρχιζαν τα νούμερα, και τίς περισσότερες φορές ερχόταν πίσω με μαύρη οθόνη, τώρα στα 2300m είχα πάντα fpv και στην περισσότερη διαδρομή ήμουν στα 40-50m μετά τά 1500m μου έβγαλε χαμηλό σήμα wifi και άρχισα να παίρνω το ύψος που βλέπεις, μόνο δεν ξέρω γιατί έχασε το GPS το χειριστήριο, ελπίζω να είναι σταθερή και να μην έχουμε θέματα..😊
|
|
|
Post by Frontier on Dec 19, 2020 21:31:19 GMT 2
Μικρή δοκιμή και από εμένα με firmware 1.7.6 και FF 6.7.1. Ο καιρός είναι αρκετά ψυχρός (10C) με Β.Α ανέμους 4BF (αρκετή βελτίωση από το χαμό που γινόταν τις προηγούμενες ημέρες με βροχές και καταιγίδες). Υπάρχει σημαντική βελτίωση στην εκπομπή σήματος διότι σε προηγούμενες εκδόσεις, έπρεπε να ανέβω πολύ υψηλότερα για να έχω φουλ σήμα. Τώρα είχα φουλ σήμα συνέχεια χωρίς καμία ένδειξη για παρεμβολές, κάτι που ήταν σύνηθες με την Anafi όταν απογειωνόμουν από την ταράτσα του σπιτιού, εντός πυκνού αστικού ιστού. Να μην υπήρχε και η καραντίνα να μπορώ να πάω και κάπου αλλού... Μάνο είναι φοβερή ή διαφορά, πριν στο ίδιο σημείο μόλις έφτανε το χιλιόμετρο άρχιζαν τα νούμερα, και τίς περισσότερες φορές ερχόταν πίσω με μαύρη οθόνη, τώρα στα 2300m είχα πάντα fpv και στην περισσότερη διαδρομή ήμουν στα 40-50m μετά τά 1500m μου έβγαλε χαμηλό σήμα wifi και άρχισα να παίρνω το ύψος που βλέπεις, μόνο δεν ξέρω γιατί έχασε το GPS το χειριστήριο, ελπίζω να είναι σταθερή και να μην έχουμε θέματα..😊 Πέτρο, το χειριστήριο δεν έχει GPS, το FF χρησιμοποιεί το GPS της συσκευής στην οποία τρέχει. Στη θέση σου θα δοκίμαζα άλλο τηλέφωνο, μήπως υπάρχει ασυμβατότητα του FF με κάποιο system update που μπορεί να πήρε το τηλέφωνό σου. Αυτό είχα πάθει παλαιότερα με το dji Go 4 στο OnePlus One (LineageOS 14.1), όπου μετά από ένα update σε βιβλιοθήκη συστήματος (Android webview) σταμάτησε να λειτουργεί το fpv view.
|
|
|
Post by dkokki on Dec 20, 2020 23:41:34 GMT 2
Anafi Extended
FW ANAFI 1.7.6
FF6 6.7.1 FCC BATTERY mod
Κανάλι 48 FCC
Tablet Teclast M89 MT8176 Hexa Core 3GB RAM 32GB 7.9 Inch
Καλησπέρα παιδιά και πάλι Χρόνια Πολλά.
Έκανα και σήμερα δοκιμές με 2 μπαταρίες. Ξαναήρθε στο προσκήνιο το πρόβλημα με την οριζόντια σταθεροποίηση. Πρόσεψα στο RTH ότι μου το ξαναέκανε, αλλά και στην αρχή του Reveal που τράβηξα κατά τύχη. Ήδη ξαναέγραψα στη Parrot και περιμένω απαντήσεις. Τους έχω στείλει και βίντεο με το πρόβλημα. Το link για όποιον θέλει να το δει είναι
Είμαι σίγουρος ότι θα το διορθώσουν σε επόμενο update.
Για κάντε και εσείς δοκιμές και τα ξαναλέμε.
Καλό βράδυ
|
|
|
Post by whatsup on Dec 21, 2020 19:39:13 GMT 2
Πέρασα σήμερα την FF6 6.7.1 FCC BATTERY mod κ είδα πως η μια μπαταρία μου έχει maximum battery capacity 86% και η άλλη 48%. Ως πριν κανα μήνα με την προηγούμενη ff6 fcc δεν ήταν τόσο χαμηλά το battery capacity.
Θα δοκιμάσω αύριο να το πετάξω καλώς εχόντων των πραγμάτων..
|
|
|
Post by Frontier on Dec 22, 2020 8:33:27 GMT 2
Οι δικές μου, μετά από 2+ χρόνια, οι 2 έχουν 100% capacity και η μία 91%. Την 91% την προσέχω λίγο παραπάνω, οπότε στη θέση σου την 48% θα την πρόσεχα πάρα πολύ και - πιθανότατα - δεν θα την χρησιμοποιούσα για πτήσεις, παρά μόνο για δοκιμές εδάφους/αναβαθμίσεις.
|
|
|
Post by whatsup on Dec 22, 2020 19:57:31 GMT 2
Οι δικές μου, μετά από 2+ χρόνια, οι 2 έχουν 100% capacity και η μία 91%. Την 91% την προσέχω λίγο παραπάνω, οπότε στη θέση σου την 48% θα την πρόσεχα πάρα πολύ και - πιθανότατα - δεν θα την χρησιμοποιούσα για πτήσεις, παρά μόνο για δοκιμές εδάφους/αναβαθμίσεις. Είχα να το πετάξω γύρω στον 1,5 μήνα.. Δεν άφηνα τις μπαταρίες να πάνε κάτω από 35%. Αλλά αρκετές φορές τις φόρτιζα γιατί ήθελα να το πετάξω και όταν πήγαινα εκεί που ήθελα να το πετάξω τύχαινε κ φύσαγε κ πολύ και έμενα με τη χαρά! Χθες σε μία απ'τις μπαταρίες που είχα βάλει έκανα printscreen στην οθόνη που έγραφε κ το maximum capacity. Χθες όπως είπα η μπαταρία είχε capacity 86% και σήμερα έχει 88%. Και σήμερα το έκανα printscreen. Δεν είναι περίεργο αυτό;;;;
|
|