|
Post by Frontier on May 25, 2020 21:48:52 GMT 2
|
|
|
Post by crossroad on May 28, 2020 14:12:06 GMT 2
Τα θετικά του συγκεκριμένου drone έχουν επισημανθεί από πολλούς, για μένα συνοψίζοντας είναι : - Τιμή ! - OcuSync 2.0 - Αξιοπίστία κατασκευαστή και συνεχής υποστήριξη των firmware. - Μικρό μέγεθος & βάρος = ευκολία στη μεταφορά. - Επανασχεδιασμένο χειριστήριο που μπορεί να δεχθεί καινούργια τηλέφωνα με "μεγάλες" οθόνες
Όμως πέρα από τα 2 πολύ σημαντικά αρνητικά, κατά τη γνώμη μου, δηλ. 1 IMU, χωρίς ADB-S σύστημα για την Ευρώπη αλλά χωρίς διαφορά και στη τιμή, καμία πιστοποίηση για την Ευρώπη, φαίνεται να υπάρχουν και μερικά θέματα με την ποιότητα του βίντεο ! Ιδού μερικοί προβληματισμοί :
|
|
|
Post by artplus on Jun 17, 2020 18:39:28 GMT 2
Το πηρε κανενας παιδια να μας πει εντυπωσεις ;;;
|
|
|
Post by crossroad on Jun 20, 2020 15:48:24 GMT 2
Αναμένεται τέλος του μήνα
Εν τω μεταξύ υπάρχει αυτό το Ελληνικό κανάλι για όποιον ενδιαφέρεται :
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Jun 21, 2020 8:38:01 GMT 2
Ο ανθρωπάκος, καλός, αλλά δεν το χει με παρουσίαση, τέλος π. Κατάφερε και πήρε Air2 τόσο νωρίς ε; Σε FCC τελικά πόσο μακριά πάει, ένα βίντεο με 8 χιλ. είναι "πρόωρο" μου θυμίζει κάτι ανάλογα με το Χ8, πάντως από το τεστ του τύπου σε CΕ δεν ξέρω αν τα 2 χιλ. με το ζόρι δεν είναι ικανοποιητικό αποτέλεσμα.
|
|
|
Post by angelos on Jun 25, 2020 21:59:53 GMT 2
Γεια χαρά παιδιά ! Νέο μέλος και πρώτη φορά που ασχολούμαι με drones . Ζω στο Dubai και πρόσφατα πήρα το Air 2 . Εμπειρία από αλλά drone δεν έχω αλλά με κάποια παιδιά εδώ που πετάμε μαζί Καμία φορά , μπορώ να πω ότι το καινούργιο Air 2 είναι αστέρι ! Έχω την αμερικανική έκδοση , αγορά από εδώ .
|
|
|
Post by Frontier on Jun 26, 2020 7:15:36 GMT 2
angelos: Καλωσήρθες στην παρέα, καλές πτήσεις!
|
|
|
Post by aenaos15 on Jun 26, 2020 9:19:03 GMT 2
Έγινε χθες η παραλαβή και το σεταρισμα!! Σε αναμονή των πρώτων πτήσεων και εντυπώσεων!!
|
|
|
Post by crossroad on Jun 29, 2020 14:26:56 GMT 2
Γεια χαρά παιδιά ! Νέο μέλος και πρώτη φορά που ασχολούμαι με drones . Ζω στο Dubai και πρόσφατα πήρα το Air 2 . Εμπειρία από αλλά drone δεν έχω αλλά με κάποια παιδιά εδώ που πετάμε μαζί Καμία φορά , μπορώ να πω ότι το καινούργιο Air 2 είναι αστέρι ! Έχω την αμερικανική έκδοση , αγορά από εδώ . Καλησπέρα Αγόρασες από Ελλάδα την Αμερικάνικη Έκδοση ; Και βλέπεις το ADS-B ;
|
|
|
Post by crossroad on Jun 29, 2020 14:34:44 GMT 2
Ο ανθρωπάκος, καλός, αλλά δεν το χει με παρουσίαση, τέλος π. Κατάφερε και πήρε Air2 τόσο νωρίς ε; Σε FCC τελικά πόσο μακριά πάει, ένα βίντεο με 8 χιλ. είναι "πρόωρο" μου θυμίζει κάτι ανάλογα με το Χ8, πάντως από το τεστ του τύπου σε CΕ δεν ξέρω αν τα 2 χιλ. με το ζόρι δεν είναι ικανοποιητικό αποτέλεσμα. 1η πτήση χθές Κυριακή. Στο ίδιο ακριβώς χώρο που έκανα τις πτήσεις με το ANAFI (fpv version) Πολύς αέρας !!! ΣΤΑΘΕΡΟΤΑΤΟ !!! Η έκφραση ΣΑΝ ΒΡΑΧΟΣ δεν το περιγράφει !!! Σε μεγάλη αστική περιοχή 2.000 μέτρα, όταν με Mod FCC στο ANAFI με το ζόρι (στη συγκεκριμένη κατεύθυνση) έπιανα 750μέτρα. Και είχα ακόμα σήμα 1 γραμμή !!! Γύρισα λόγω μπαταρίας και τα χρειάστηκα γιατί είχα κόντρα τον άνεμο. Στο τέλος έκανε αναγκαστική προσγείωση !!! Ευτυχώς 250 μέτρα μακρυά μου και πάνω στο δρόμο !!! Καμία απώλεια !!!
|
|
|
Post by crossroad on Jun 29, 2020 14:50:12 GMT 2
Το αγόρασα από AMAZON.DE. Οι συγκεκριμένες ενδείξεις υπάρχουν στο σκάφος, στη θέση που μπαίνει η μπαταρία (δείτε τη φωτογραφία). Όπως παρατηρείτε "φαίνεται" να έχει τον κωδικό του μοντέλου της Αμερικάνικης Έκδοσης. ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ADS-B !! Επειδή αναπτύχθηκε μια έντονη φημολογία ότι και στην Ευρώπη "κάποιοι" πωλητές πωλούν την Αμερικάνικη έκδοση, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕ ΤΗ DJI και η απάντηση τους ήταν κάθετη : 1.Ότι πωλείται στην Ευρώπη (combo-EU)δεν έχει ADS-B. Οι κωδικοί δεν έχουν καμία σημασία (τα λόγια της DJI...) 2. Εφόσον δεν τους υποχρεώνει η νομοθεσία της ΕU για χρήση ADS-B, δεν θα το εισάγουν στο απώτερο μέλλον.. 3. Ένας τουλάχιστον χρήστης (Φιλιππίνες) ανέφερε ότι αν και το αγόρασε στην Αμερική, βλέπει το ADS-B όταν δεν υπάρχει GPS (στο σπιτι του) αλλά όταν βγαίνει για πτήσεις ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ. Το ίδιο αναφέρθηκε και στη Βραζιλία ! Άρα μπορεί να υπάρχει το hardware αλλά η DJI δεν το ενεργοποιεί εκτός Αμερικής. Μακάρι να συνέβαινε και σε εμένα. ΙΔού και η φωτογραφία από το σκάφος :
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Jun 29, 2020 16:36:49 GMT 2
Ο ανθρωπάκος, καλός, αλλά δεν το χει με παρουσίαση, τέλος π. Κατάφερε και πήρε Air2 τόσο νωρίς ε; Σε FCC τελικά πόσο μακριά πάει, ένα βίντεο με 8 χιλ. είναι "πρόωρο" μου θυμίζει κάτι ανάλογα με το Χ8, πάντως από το τεστ του τύπου σε CΕ δεν ξέρω αν τα 2 χιλ. με το ζόρι δεν είναι ικανοποιητικό αποτέλεσμα. 1η πτήση χθές Κυριακή. Στο ίδιο ακριβώς χώρο που έκανα τις πτήσεις με το ANAFI (fpv version) Πολύς αέρας !!! ΣΤΑΘΕΡΟΤΑΤΟ !!! Η έκφραση ΣΑΝ ΒΡΑΧΟΣ δεν το περιγράφει !!! Σε μεγάλη αστική περιοχή 2.000 μέτρα, όταν με Mod FCC στο ANAFI με το ζόρι (στη συγκεκριμένη κατεύθυνση) έπιανα 750μέτρα. Και είχα ακόμα σήμα 1 γραμμή !!! Γύρισα λόγω μπαταρίας και τα χρειάστηκα γιατί είχα κόντρα τον άνεμο. Στο τέλος έκανε αναγκαστική προσγείωση !!! Ευτυχώς 250 μέτρα μακρυά μου και πάνω στο δρόμο !!! Καμία απώλεια !!! Ουπς... είσαι ο NICK's HIGHTECH; Αν ναι, sory για την κριτική, εντάξει δεν είσαι και τόσο "τηλεοπτικός" γι' αυτό και μόνο το πα. Πάντως, στο βίντεο της δοκιμής έγινε ένα μεγάλο λάθος, με φορτισμένη την μπαταρία πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση, όμως σε καμία περίπτωση, ΠΟΤΕ δεν ξεκινάμε δεύτερη πτήση αγνώστου αποστάσεως και διάρκειας με την μπαταρία σχεδόν στην μέση της ενέργειας. Θα μπορούσε άνετα να υπάρξουν πολύ σοβαρότερες συνέπειες, αν πχ. το drone δεν έχανε το σήμα και συνέχιζε ακόμη 500 μέτρα, ΠΩΣ θα γύριζε; ...απλά θα χανόταν στην επιστροφή και θα ήταν κρίμα. καλές πτήσεις...!!
|
|
|
Post by crossroad on Jun 30, 2020 11:33:39 GMT 2
ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο NICK's HIGHTECH !!! και συμφωνώ για τη μη "τηλεοπτικότητα". Νομίζω ότι είναι στο Βόλο, εγώ μένω ΑΘΗΝΑ Θεωρώ ότι το παλεύει με τα όποια αρνητικά ή θετικά του... Απλά σημειώνω ότι δυστυχώς δεν έχουμε στην Ελλάδα γενικότερα πολλές παρουσιάσεις σε drones. Εγώ μιλάω για τη δική μου 1η πτήση Τα χρειάστηκα με την περίπτωσή μου...Έπεσα στην παγίδα να προσπαθήσω να συγκρίνω ANAFI με MAVIC AIR 2 στα θέματα απόστασης, μη λαμβάμοντας υπόψη ότι εκεί που το πήγα, στην επιστροφή είχα ΚΟΝΤΡΑ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ !!!
|
|
|
Post by artplus on Jul 2, 2020 23:39:06 GMT 2
ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο NICK's HIGHTECH !!! και συμφωνώ για τη μη "τηλεοπτικότητα". Νομίζω ότι είναι στο Βόλο, εγώ μένω ΑΘΗΝΑ Θεωρώ ότι το παλεύει με τα όποια αρνητικά ή θετικά του... Απλά σημειώνω ότι δυστυχώς δεν έχουμε στην Ελλάδα γενικότερα πολλές παρουσιάσεις σε drones. Εγώ μιλάω για τη δική μου 1η πτήση Τα χρειάστηκα με την περίπτωσή μου...Έπεσα στην παγίδα να προσπαθήσω να συγκρίνω ANAFI με MAVIC AIR 2 στα θέματα απόστασης, μη λαμβάμοντας υπόψη ότι εκεί που το πήγα, στην επιστροφή είχα ΚΟΝΤΡΑ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ !!! Φιλε μου στους υπολοιπους τομεις πως το βλεπεις σε σχεση με ANAFI ;;; Με ενδιαφερει κυριως ποιοτητα αρχειου και στοιβαροτητα στον αερα
|
|
|
Post by Frontier on Jul 3, 2020 6:55:52 GMT 2
Απλά σημειώνω ότι δυστυχώς δεν έχουμε στην Ελλάδα γενικότερα πολλές παρουσιάσεις σε drones. Έχοντας κάνει ίσως τις περισσότερες Ελληνικές παρουσιάσεις drone (ακριβών ως επί το πλείστον), τα οποία πληρώνω από την τσέπη μου (ακριβώς για να μπορώ να μιλάω ελεύθερα), μπορώ να σου πω ότι δεν υπάρχει κοινότητα συνδρομητών ή γενικότερα συμμετοχή (subscribers κλπ), εκτός ελαχίστων περιπτώσεων (το τραγικό είναι ότι οι περισσότεροι συνδρομητές στο κανάλι μου είναι ξένοι...). Συνήθως συμμετέχουν μόνο αν θέλουν να ρωτήσουν κάτι ή έχουν κάποιο πρόβλημα ή (κάποιοι) για να γκρινιάξουν. Μια παρουσίαση - αν δεν θες να λες αρλούμπες ή γενικότερα να διαβάζεις τα press-releases των εταιριών - θέλει πολύ χρόνο, πτήσεις και προσπάθεια - η οποία δεν επιβραβεύεται (συνδρομητές) όπως συμβαίνει στο εξωτερικό. Εμάς - σαν λαός - μας αρέσουν βίντεο με ταξίδια, φαγητά κ.λπ θέματα καλοπέρασης, όχι drones
|
|
|
Post by aenaos15 on Jul 3, 2020 9:19:05 GMT 2
Απλά σημειώνω ότι δυστυχώς δεν έχουμε στην Ελλάδα γενικότερα πολλές παρουσιάσεις σε drones. Έχοντας κάνει ίσως τις περισσότερες Ελληνικές παρουσιάσεις drone (ακριβών ως επί το πλείστον), τα οποία πληρώνω από την τσέπη μου (ακριβώς για να μπορώ να μιλάω ελεύθερα), μπορώ να σου πω ότι δεν υπάρχει κοινότητα συνδρομητών ή γενικότερα συμμετοχή (subscribers κλπ), εκτός ελαχίστων περιπτώσεων (το τραγικό είναι ότι οι περισσότεροι συνδρομητές στο κανάλι μου είναι ξένοι...). Συνήθως συμμετέχουν μόνο αν θέλουν να ρωτήσουν κάτι ή έχουν κάποιο πρόβλημα ή (κάποιοι) για να γκρινιάξουν. Μια παρουσίαση - αν δεν θες να λες αρλούμπες ή γενικότερα να διαβάζεις τα press-releases των εταιριών - θέλει πολύ χρόνο, πτήσεις και προσπάθεια - η οποία δεν επιβραβεύεται (συνδρομητές) όπως συμβαίνει στο εξωτερικό. Εμάς - σαν λαός - μας αρέσουν βίντεο με ταξίδια, φαγητά κ.λπ θέματα καλοπέρασης, όχι drones Για δωσε link για το καναλι,......
|
|
|
Post by Frontier on Jul 3, 2020 10:52:17 GMT 2
Έχοντας κάνει ίσως τις περισσότερες Ελληνικές παρουσιάσεις drone (ακριβών ως επί το πλείστον), τα οποία πληρώνω από την τσέπη μου (ακριβώς για να μπορώ να μιλάω ελεύθερα), μπορώ να σου πω ότι δεν υπάρχει κοινότητα συνδρομητών ή γενικότερα συμμετοχή (subscribers κλπ), εκτός ελαχίστων περιπτώσεων (το τραγικό είναι ότι οι περισσότεροι συνδρομητές στο κανάλι μου είναι ξένοι...). Συνήθως συμμετέχουν μόνο αν θέλουν να ρωτήσουν κάτι ή έχουν κάποιο πρόβλημα ή (κάποιοι) για να γκρινιάξουν. Μια παρουσίαση - αν δεν θες να λες αρλούμπες ή γενικότερα να διαβάζεις τα press-releases των εταιριών - θέλει πολύ χρόνο, πτήσεις και προσπάθεια - η οποία δεν επιβραβεύεται (συνδρομητές) όπως συμβαίνει στο εξωτερικό. Εμάς - σαν λαός - μας αρέσουν βίντεο με ταξίδια, φαγητά κ.λπ θέματα καλοπέρασης, όχι drones Για δωσε link για το καναλι,...... www.youtube.com/frontierng
|
|
|
Post by aenaos15 on Jul 3, 2020 14:41:05 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Jul 3, 2020 16:25:11 GMT 2
Ευχαριστώ, γράφτηκα και εγώ στο δικό σου.
|
|
|
Post by aenaos15 on Jul 3, 2020 16:37:03 GMT 2
Ευχαριστώ, γράφτηκα και εγώ στο δικό σου. Thanks man!!!
|
|
|
Post by scorpio3 on Jul 6, 2020 6:24:19 GMT 2
Καλημέρα! Ρε παιδιά είναι τοσο κακό που εχει ενα IMU το drone
|
|
|
Post by Frontier on Jul 6, 2020 7:19:24 GMT 2
Καλημέρα! Ρε παιδιά είναι τοσο κακό που εχει ενα IMU το drone Δες παραπάνω, εγώ δεν θα αγοράσω το MA2 για αυτόν ακριβώς το λόγο. Απαράδεκτοι εν έτη 2020 να βάζουν μονή IMU σε καταναλωτικό drone που - αν μη τι άλλο - απευθύνεται σε όχι και τόσο σχετικούς με τον αερομοντελισμό χρήστες και θα έπρεπε να έχουν όσο το δυνατόν πιο σταθερή πλατφόρμα. Το Air 1 (το προηγούμενο μοντέλο), έχει 2 IMUs. Ακόμα και τα DIY autopilots (Pixhawk) έχουν διπλή IMU πλέον...
|
|
|
Post by scorpio3 on Jul 6, 2020 13:39:47 GMT 2
Καλημέρα! Ρε παιδιά είναι τοσο κακό που εχει ενα IMU το drone Δες παραπάνω, εγώ δεν θα αγοράσω το MA2 για αυτόν ακριβώς το λόγο. Απαράδεκτοι εν έτη 2020 να βάζουν μονή IMU σε καταναλωτικό drone που - αν μη τι άλλο - απευθύνεται σε όχι και τόσο σχετικούς με τον αερομοντελισμό χρήστες και θα έπρεπε να έχουν όσο το δυνατόν πιο σταθερή πλατφόρμα. Το Air 1 (το προηγούμενο μοντέλο), έχει 2 IMUs. Ακόμα και τα DIY autopilots (Pixhawk) έχουν διπλή IMU πλέον... κρίμα κ φαίνεται πολυ δυνατό σε φώτο κ βίντεο
|
|
|
Post by Frontier on Jul 6, 2020 15:56:18 GMT 2
Δες παραπάνω, εγώ δεν θα αγοράσω το MA2 για αυτόν ακριβώς το λόγο. Απαράδεκτοι εν έτη 2020 να βάζουν μονή IMU σε καταναλωτικό drone που - αν μη τι άλλο - απευθύνεται σε όχι και τόσο σχετικούς με τον αερομοντελισμό χρήστες και θα έπρεπε να έχουν όσο το δυνατόν πιο σταθερή πλατφόρμα. Το Air 1 (το προηγούμενο μοντέλο), έχει 2 IMUs. Ακόμα και τα DIY autopilots (Pixhawk) έχουν διπλή IMU πλέον... κρίμα κ φαίνεται πολυ δυνατό σε φώτο κ βίντεο Ακριβώς γιαυτό είναι αδιανόητο αυτό που έκαναν, την στιγμή που το (πολύ καλό) προηγούμενο μοντέλο είχε 2 IMUs.
|
|
|
Post by crossroad on Jul 27, 2020 11:48:53 GMT 2
Drone τέλειο δεν υπάρχει και την ίδια στιγμή να κοστίζει 800 ευρώ !!! Από προσωπική εμπειρία και εκτίμηση μετά από 1 μήνα κατοχής :
- ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ !!! Η ποιότητα video και η γενικότερη συμπεριφορά του ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ !!! Κάντε οικονομίες ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ, ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ !!!
|
|
|
Post by Frontier on Jul 27, 2020 21:03:03 GMT 2
Έχει χάσει πολύ από την (αρχική) αξία του πάντως σε πάρα πολύ σύντομο διάστημα, κάτι που δείχνει ότι "ξεφουσκώνει". Στο εξωτερικό παίζει στα €860 η fly more combo έκδοση (υπάρχει προσφορά και σχετικό κουπόνι στο forum), σε αυτά τα χρήματα πιθανότατα αξίζει να ξεχάσει κανείς τις σοβαρές ελλείψεις που έχει (μονή IMU, dji Fly και μη συμβατότητα με εφαρμογές τρίτων). Μεταχειρισμένο παίζει από 670 - 750 (απλό). Και μόνο για κάποιον που δεν έχει drone τύπου Mavic, διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος να αγοράσει κάποιος το Air 2, περιμένει απλά (όπως και εγώ) το Mavic 3 (τέλος έτους λένε, αλλά κάτι μου λέει ότι ίσως το δούμε Νοέμβριο).
|
|
|
Post by crossroad on Jul 28, 2020 16:19:20 GMT 2
Αν ισχύει ακόμα η συγκεκριμένη προσφορά είναι λαχείο, για όποιους σκέφτονται να αγοράσουν για 1η φορά drone ή έχουν οποιοδήποτε άλλο drone εκτός από το mavic 2 pro. Συγγνώμη αλλά μόνο με αυτό μπορώ να το συγκρίνω σε ποιότητα και απόδοση αυτή τη στιγμή. Παρεπιπτόντως οι τιμές στο AMAZON δεν έχουν μειωθεί καθόλου (το AMAZON. DE έχει μια έκπτωση 30ευρώ αυτή τη στιγμή από την αρχική τιμή πώλησης). Δεν με αναγνωρίζω !!! Κινδυνεύω να γίνω djifunboy !! Αλλά μετά την οριστική αποχώρηση και της Parrot από τα μη επαγγελματικά drone ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο απομένει....
|
|
|
Post by artplus on Jul 28, 2020 19:33:54 GMT 2
Ηρθε επιτελους. Αυριο με το καλο η πρωτη πτηση. Attachments:
|
|
|
Post by Frontier on Jul 29, 2020 20:12:40 GMT 2
Κινδυνεύω να γίνω djifunboy !! Αλλά μετά την οριστική αποχώρηση και της Parrot από τα μη επαγγελματικά drone ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο απομένει.... Υπάρχει ακόμα η Yuneec - με το Mantis Q / Mantis G, γιατί τα υπόλοιπα μοντέλα της είναι επαγγελματικά - αλλά αν μείνει τελικά μόνο η dji στην κατηγορία consumer, θα το "πληρώσουμε" πολύ ακριβά...
|
|
|
Post by artplus on Jul 29, 2020 21:09:12 GMT 2
|
|