|
Post by scorpio3 on Sept 18, 2020 21:34:11 GMT 2
Μόλις έφτασε κ εδώ +care refresh Βρεεε... πήρες και Air2...!! καλές πτήσεις να το χαρείς...! Το Χ8? πουλήθηκε φίλε σ'ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by artplus on Sept 25, 2020 18:18:57 GMT 2
Βγήκε αναβάθμιση για το Smartcontroller και πλεον υποστηρίζει το Air 2 και η αληθεια είναι πως το γλυκοκοιτάζω.....χιχιχιχιχιχιχι.
|
|
|
Post by Frontier on Sept 25, 2020 20:16:30 GMT 2
Βγήκε αναβάθμιση για το Smartcontroller και πλεον υποστηρίζει το Air 2 και η αληθεια είναι πως το γλυκοκοιτάζω.....χιχιχιχιχιχιχι. Καλή εξέλιξη αλλά κοστίζει ακριβά!
|
|
|
Post by scorpio3 on Sept 25, 2020 21:19:00 GMT 2
σεβασμός το mavic air 2 k μπράβο στην εταιρεία που το υποστηρίζει σωστά....... δεν ξέρω τι παραπάνω δίνει το smart αλλα πολυ ακριβό ρε παιδιά
|
|
|
Post by artplus on Sept 25, 2020 23:18:02 GMT 2
Ναι θα συμφωνησω, πως για ενα ερασιτεχνη ειναι μια πολυτελεια. Για μενα ως επαγγελματια, η ταχυτητα συνδεσης και το livestreaming ειναι στοιχεια που τα υπολογιζω πολυ σοβαρα, συν την καλυτερη οθονη απο ενα μεσο κινητο.
|
|
|
Post by scorpio3 on Sept 25, 2020 23:26:15 GMT 2
Ναι θα συμφωνησω, πως για ενα ερασιτεχνη ειναι μια πολυτελεια. Για μενα ως επαγγελματια, η ταχυτητα συνδεσης και το livestreaming ειναι στοιχεια που τα υπολογιζω πολυ σοβαρα, συν την καλυτερη οθονη απο ενα μεσο κινητο. είναι amoled η οθονη του smart? απορω το livestreaming σενα drone σε τι βοηθάει
|
|
|
Post by artplus on Sept 26, 2020 0:15:57 GMT 2
Ναι θα συμφωνησω, πως για ενα ερασιτεχνη ειναι μια πολυτελεια. Για μενα ως επαγγελματια, η ταχυτητα συνδεσης και το livestreaming ειναι στοιχεια που τα υπολογιζω πολυ σοβαρα, συν την καλυτερη οθονη απο ενα μεσο κινητο. είναι amoled η οθονη του smart? απορω το livestreaming σενα drone σε τι βοηθάει Κυριες και κυριοι δειτε ζωντανα την εναρξη / ληξη της Χ εκδηλωσης ή δειτε ζωντανα την εντυπωσιακη εισοδο ενος ζευγαριου. ( Εχει εμπορικες εφαρμογες σε αρκετες περιπτωσεις ) Για την οθονη δεν θυμαμαι να σου πω την αληθεια.
|
|
|
Post by scorpio3 on Sept 26, 2020 6:44:05 GMT 2
είναι amoled η οθονη του smart? απορω το livestreaming σενα drone σε τι βοηθάει Κυριες και κυριοι δειτε ζωντανα την εναρξη / ληξη της Χ εκδηλωσης ή δειτε ζωντανα την εντυπωσιακη εισοδο ενος ζευγαριου. ( Εχει εμπορικες εφαρμογες σε αρκετες περιπτωσεις ) Για την οθονη δεν θυμαμαι να σου πω την αληθεια. αν σε βοηθάει μια χαρά αν κ δεν εχω δει κατι τέτοιο παρα μονο κατι το live συζητήσεις ομιλιες-unboxing απο youtubers
|
|
|
Post by Frontier on Sept 26, 2020 13:05:59 GMT 2
σεβασμός το mavic air 2 k μπράβο στην εταιρεία που το υποστηρίζει σωστά....... δεν ξέρω τι παραπάνω δίνει το smart αλλα πολυ ακριβό ρε παιδιά Άλλο ένα Air 2 σε κόστος.
|
|
|
Post by Frontier on Sept 26, 2020 13:13:25 GMT 2
Ναι θα συμφωνησω, πως για ενα ερασιτεχνη ειναι μια πολυτελεια. Για μενα ως επαγγελματια, η ταχυτητα συνδεσης και το livestreaming ειναι στοιχεια που τα υπολογιζω πολυ σοβαρα, συν την καλυτερη οθονη απο ενα μεσο κινητο. Αν σε ενδιαφέρει κυρίως το livestreaming, η πιο οικονομική λύση για έξοδο σήματος 1080p μέσω HDMI, είναι τα dji Goggles (και αυτά της 1ης γενιάς, παίζουν). Ουσιαστικά, "συλλαμβάνεις" την Occusync μετάδοση βίντεο από το Air 2 με αυτά και την περνάς μέσω της HDMI εξόδου που έχουν όπου θέλεις. Βρίσκεις τέτοια με κανένα 300άρι και έχεις και το bonus ότι έχεις fpv Goggles.
|
|
|
Post by artplus on Sept 26, 2020 13:18:10 GMT 2
Ευχαριστω πολυ Frontier.....αυτο μελετουσα μολις τωρα.
|
|
|
Post by Frontier on Sept 27, 2020 13:37:37 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Oct 3, 2020 9:13:45 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Oct 3, 2020 18:46:04 GMT 2
Συγκριτικό Parrot Anafi - dji Mavic Air 2. Θα ανέβει και το σχετικό βίντεο δοκιμής (μοντάρεται), αλλά βάζω μερικές φωτογραφίες σύγκρισης. Οι δοκιμές έγιναν και με τις δύο κάμερες σε ρύθμιση auto, προκειμένου να δω πως αντιδρά το κάθε SoC σε συνθήκες κανονικής έκθεσης αλλά και κόντρα στον ήλιο. To Mavic Air 2 έχει HDR φωτογραφία μόνο σε κανονική ανάλυση (Smart HDR, 12MP), στα 48MP (interpolation) δεν είναι διαθέσιμο. Και στις δύο κάμερες τρέχει το τελευταίο διαθέσιμο firmware (Anafi: 1.6.8, Mavic Air 2: 01.00.0340). Κανονική ΈκθεσηAnafi (Normal) - Mavic Air 2 (Normal) - Anafi (HDR) - Mavic Air 2 (Smart HDR) - Έκθεση κόντρα στον ήλιοAnafi (Normal) - Mavic Air 2 (Normal) - Anafi (HDR) - Mavic Air 2 (Smart HDR) - Τέλος, δύο φωτογραφίες του Mavic Air 2 στα 48MP με κανονική και κόντρα στον ήλιο έκθεση. - Ο αισθητήρας του Anafi, παρ'ότι είναι 1/2.3" αποκρίνεται εξαιρετικά (αυτό φαίνεται περισσότερο και στο βίντεο) αλλά ο αισθητήρας του Mavic Air 2 (1/2") συλλέγει περισσότερες πληροφορίες γιαυτό και αποκρίνεται καλύτερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού (όπως αντίστοιχα αποκρίνονται ακόμα καλύτερα αισθητήρες 1" σε τέτοιες συνθήκες).
|
|
|
Post by Frontier on Oct 4, 2020 8:31:19 GMT 2
Το βίντεο της δοκιμής.
|
|
|
Post by artplus on Oct 4, 2020 11:14:18 GMT 2
Εξαιρετικος Frontier.Πολυ ωραιο τεστακι. Το Anafi παρόλα τα χρονακια του τα πηγε πολυ καλα και ειναι κατι παραπανω απο τιμια επιλογη. Τωρα το Air2 ανταποκρινεται εξαιρετικο αλλα ειναι και λογικο γιατι μιλαμε για οτι πιο καινουργιο υπαρχει αυτη την στιγμη. Νομιζω για ενα μεσο χρηστη που δεν θελει να φυγει απο το ψυχολογικο οριο των 1000 ευρω ειναι οι καλυτερες προτασεις.
|
|
|
Post by scorpio3 on Oct 11, 2020 14:24:42 GMT 2
Ποιο mode πλήκτρων χειριστηρίου θεωρείτε πιο σωστό η καλύτερο? mode 1,2,3??? Η ότι βολέψει στον καθένα?
Μεχει βολέψει το 2 που πας μπροστά κ στρίβεις παράλληλα
|
|
|
Post by scorpio3 on Oct 11, 2020 14:53:29 GMT 2
|
|
|
Post by artplus on Oct 11, 2020 20:43:36 GMT 2
Νομιζω οτι ειναι κατι πολυ υποκειμενικο, γιατι ειναι οπως μαθει κανεις και μετα δυσκολα να αλλαξει. Εγω συνηθισμενος απο video games δουλευω με το 2. Πολυ ωραιες οι φωτογραφιες φιλε.
|
|
|
Post by scorpio3 on Oct 11, 2020 23:19:36 GMT 2
Νομιζω οτι ειναι κατι πολυ υποκειμενικο, γιατι ειναι οπως μαθει κανεις και μετα δυσκολα να αλλαξει. Εγω συνηθισμενος απο video games δουλευω με το 2. Πολυ ωραιες οι φωτογραφιες φιλε. ευχαριστώ πολύ!!
|
|
|
Post by crossroad on Oct 12, 2020 14:44:54 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους.
Smartcontroller. Όποιος ήδη το έχει, το νέο firmware προσθεσε αξία, αλλά υπάρχουν πολλά παράπονα για τις δυσκολίες του update κλπ. Κατά τη γνώμη μου είναι παρωχημένης τεχνολογίας και εκτιμώ ότι η χρήση του αντί του original χειριστηρίου του mavic air 2, Θα έχει σαν συνέπεια μικρότερη εμβέλεια ! Δείτε τα σχετικά specs :
Smart controller specs for signal 2.400-2.4835 GHz:
21.5 dBm (FCC), 18.5 dBm (CE)
18.5 dBm (SRRC), 20.5 dBm (MIC)
5.150-5.250 GHz:
19 dBm (FCC), 19 dBm (CE)
19 dBm (SRRC), 19 dBm (MIC)
5.725-5.850 GHz:
21 dBm (FCC), 13 dBm (CE), 21 dBm (SRRC)
Air 2 specs 2.400-2.4835 GHz:
FCC: ≤26 dBm
CE: ≤20 dBm
SRRC: ≤20 dBm
MIC: ≤20 dBm
5.725-5.850 GHz:
FCC: ≤26 dBm
CE: ≤14 dBm
SRRC: ≤26 dBm
Συμπέρασμα : Με λογισμικό Android 7 ! και τιμή 700 ευρώ, η DJI Μάλλον ψάχνει για κορόϊδα !!
|
|
|
Post by crossroad on Oct 12, 2020 14:56:35 GMT 2
Mavic 2 Yagi Uda Τι γνώμη έχετε ;
|
|
|
Post by Frontier on Oct 12, 2020 18:06:25 GMT 2
Ποιος ο λόγος για την χρήση ενός extender όταν η stock τηλεκατεύθυνση (υπερ)καλύπτει πλήρως την (νόμιμη) χρήση; Πεταμένα λεφτά κατά τη γνώμη μου.
|
|
|
Post by Frontier on Oct 12, 2020 18:12:43 GMT 2
Από την χθεσινή εξόρμηση στη Νότια Χίο. Μυρμήγκι, Νένητα, Καταρράκτης (με αυτήν την σειρά). Και μια σημερινή ανατολή.
|
|
|
Post by scorpio3 on Oct 13, 2020 6:45:17 GMT 2
Καλημέρα απο Λήμνο
Mavic Air 2 - nd16
|
|
|
Post by crossroad on Oct 13, 2020 13:38:47 GMT 2
Καλημέρα απο Λήμνο Mavic Air 2 - nd16 Τι ωραίο νησί !! Δεν έχω καταφέρει μέχρι τώρα να το επισκεφθώ !! "Κατέβα" για τις λήψεις σου και πιό χαμηλά, δεν υπάρχει πρόβλημα και θα είναι πιο ωραίες όταν συνδυαστούν με "ψηλά" πανοραμικά. Κατά τη γνώμη μου πάντα πρέπει να γίνεται χρήση ND. Ή του HDR σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού με μεγάλη αντίθεση (σούρουπο, ανατολή κλπ). Επίσης μη χρησιμοποιείς το zoom εκτός αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη. Αλλοιώνει την ποιότητα (ψηφιακό γαρ). ΚΑΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ
|
|
|
Post by crossroad on Oct 13, 2020 13:42:17 GMT 2
Ποιος ο λόγος για την χρήση ενός extender όταν η stock τηλεκατεύθυνση (υπερ)καλύπτει πλήρως την (νόμιμη) χρήση; Πεταμένα λεφτά κατά τη γνώμη μου. ΔΕν τίθεται θέμα κόστους, κοστίζει μόνο 15€. Το θέμα είναι αν θα βοηθήσει πραγματικά, ειδικά εμάς που ζούμε σε full αστικό ιστό. (Αθήνα). Στη θεωρία όλα φαίνονται σωστά. Υπάρχει περίπτωση να βλάψει ή να επηρεάσει αρνητικά τη συνολική λειτουργία ;
|
|
|
Post by crossroad on Oct 13, 2020 13:44:19 GMT 2
Από την χθεσινή εξόρμηση στη Νότια Χίο. Μυρμήγκι, Νένητα, Καταρράκτης (με αυτήν την σειρά). Και μια σημερινή ανατολή. Άλλο ένα ωραίο νησί που θα ήθελα να επισκεφθώ !!! ΚΑΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ
|
|
|
Post by Frontier on Oct 13, 2020 14:24:55 GMT 2
Ποιος ο λόγος για την χρήση ενός extender όταν η stock τηλεκατεύθυνση (υπερ)καλύπτει πλήρως την (νόμιμη) χρήση; Πεταμένα λεφτά κατά τη γνώμη μου. ΔΕν τίθεται θέμα κόστους, κοστίζει μόνο 15€. Το θέμα είναι αν θα βοηθήσει πραγματικά, ειδικά εμάς που ζούμε σε full αστικό ιστό. (Αθήνα). Το πεταμένα λεφτά δεν πήγαινε τόσο στο κόστος - που είναι μικρό - αλλά στο ότι δεν θα βοηθήσει ιδιαίτερα στην βελτίωση εκπομπής, διότι η stock κεραία είναι ήδη άριστη. Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις (στο rcgroups) που τέτοιες κεραίες μείωσαν την εμβέλεια εντός αστικού ιστού, μόνο με δοκιμή μπορεί κάποιος να αποκτήσει κάποια άποψη. Βέβαια εκεί ήταν Mavic Pro - που είναι πάλι Occusync (1.0 αντί 2.0 που έχουμε εδώ), αλλά πιστεύω ότι και εδώ το ίδιο θα γίνεται.
|
|
|
Post by scorpio3 on Oct 13, 2020 23:39:02 GMT 2
Καλημέρα απο Λήμνο Mavic Air 2 - nd16 Τι ωραίο νησί !! Δεν έχω καταφέρει μέχρι τώρα να το επισκεφθώ !! "Κατέβα" για τις λήψεις σου και πιό χαμηλά, δεν υπάρχει πρόβλημα και θα είναι πιο ωραίες όταν συνδυαστούν με "ψηλά" πανοραμικά. Κατά τη γνώμη μου πάντα πρέπει να γίνεται χρήση ND. Ή του HDR σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού με μεγάλη αντίθεση (σούρουπο, ανατολή κλπ). Επίσης μη χρησιμοποιείς το zoom εκτός αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη. Αλλοιώνει την ποιότητα (ψηφιακό γαρ). ΚΑΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ευχαριστώ πολύ!!
|
|