|
Post by john1975 on Jun 11, 2018 18:21:06 GMT 2
Ηλία μια δοκιμή θα μας πείσει 😄. Δεν είναι και ακριβές για τετράδα.
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Jun 11, 2018 18:56:47 GMT 2
Ηλία μια δοκιμή θα μας πείσει 😄. Δεν είναι και ακριβές για τετράδα. Ε ναι, απλά ίσως τα παιδιά να έχουν δοκιμάσει και να υπάρχει η εμπειρία. Και λίγο θάλασσα...
|
|
|
Post by sotirist on Jun 11, 2018 19:20:34 GMT 2
Το καλώδιο της κεραίας είναι κουμπωτό, όπως στην παρακάτω εικόνα, για αυτό προσθέτουν σιλικόνη ή κόλλα...///...που όμως αποδείχθηκε ανεπαρκής. Σωτήρη μήπως πρέπει να το ανοίξουμε για καλύτερη στερέωση προληπτικά; Θα ήταν μια επιλογή Ηλία το άνοιγμα και επιπλέον στερέωση, ετσι για επιπλέον σιγουριά. Βέβαια το ιδανικό θα ήταν να μην υπάρχει πτώση (για Νόμπελ είμαι, χε χε χε), γιατί μετά το τι θα “χτυπησει” είναι αβέβαιο και μερικές φορές δεν παρουσιάζει εμφανή συμπτώματα αμέσως. Προσωπικά πιστεύω ότι και από 3 μέτρα η ζημιά μια χαρά μπορεί να γίνει, με δεδομένα τα ηλεκτρονικά του 501. Έχω δει πτώση από ένα μέτρο στην οποία ξεκόλλησε ένα μεταλλικό φατνιο του 501 που φροντίζει για αποφυγή παρεμβολών (κλωβός φαραντει) από γειτονικά ολοκληρωμένα στην μητρική του, με αποτέλεσμα σε κάθε πτήση να κάνει drift (ολίσθηση ?) συνεχώς μόλις απογειώνεται. Το παλικάρι που το είχε έχασε 1 μήνα και άλλαξε τα πάντα σχεδόν για να εντοπίσει τη βλάβη. Η ρημάδα η βαρύτητα φταίει για όλα.... Σ
|
|
|
Post by john1975 on Jun 12, 2018 11:42:05 GMT 2
Καλημέρα. Ηλία περιμένω έλικες ( τους σπαστους) εξωτερικές κεραίες και κανονίζουμε κοινή πτήση. Κάποια πρόταση από την ομάδα τι άλλο να κοιτάξω για τα led?
|
|
|
Post by sotirist on Jun 12, 2018 12:47:43 GMT 2
Καλησπέρα το καλώδιο είχε κανονικά σιλικόνη μου κάνει εντύπωση όμως πως ξεκουμπωσε γιατί δεν θεωρώ από τα 3 μέτρα που έπεσε να είχε τόσο πολύ δύναμη. Ηλία οταν κάνεις καλιμπράριζμα τα led τι χρώμα έχει. Το δικό μου συνεχίζει να εχει τα 2 μπροστά μωβ και τα 2 πίσω πράσινο. Και το βίντεο που ανέβασε είναι απόσταση περίπου 400 μέτρα φυσικά δεν είχε προβλήματα στην πτήση. john1975,
Εάν μετά τα calib 1 & calib 2 έχεις ακόμη 2 μπροστά μωβ και 2 πίσω πράσινα, έχεις αλλάξει (κατα λάθος?) τους "μαμά" χρωματικούς συνδιασμούς των led του 501. Αυτοί αλλάζουν όταν πατάς το vertical trim κάτω κουμπί παρατεταμένα.
Κοίτα αυτό το βίντεο
Σ
|
|
|
Post by sotirist on Jun 12, 2018 13:18:25 GMT 2
Καλησπέρα το καλώδιο είχε κανονικά σιλικόνη μου κάνει εντύπωση όμως πως ξεκουμπωσε γιατί δεν θεωρώ από τα 3 μέτρα που έπεσε να είχε τόσο πολύ δύναμη. Ηλία οταν κάνεις καλιμπράριζμα τα led τι χρώμα έχει. Το δικό μου συνεχίζει να εχει τα 2 μπροστά μωβ και τα 2 πίσω πράσινο. Και το βίντεο που ανέβασε είναι απόσταση περίπου 400 μέτρα φυσικά δεν είχε προβλήματα στην πτήση. john1975,
Εάν μετά τα calib 1 & calib 2 έχεις ακόμη 2 μπροστά μωβ και 2 πίσω πράσινα, έχεις αλλάξει (κατα λάθος?) τους "μαμά" χρωματικούς συνδιασμούς των led του 501. Αυτοί αλλάζουν όταν πατάς το vertical trim κάτω κουμπί παρατεταμένα.
Κοίτα αυτό το βίντεο
Σ
Οι μαμά LED συνδιασμοί είναι:
Κατάσταση: 1. Ενεργοποίηση: 4 λευκές λυχνίες LED αναβοσβήνουν ταυτόχρονα κάθε 1,5 δευτερόλεπτο. 2. Βαθμονόμηση πυξίδας: a). Οριζόντια βαθμονόμηση: 4 κόκκινες ενδείξεις LED αναβοσβήνουν κυκλικά.
b). Κάθετη βαθμονόμηση: 4 οι πράσινες ενδείξεις LED αναβοσβήνουν κυκλικά. 3. Πτήση GPS: 4 ενδεικτικές λυχνίες LED αναβοσβήνουν 4. Επιστροφή GPS: 2 μπροστινές λυχνίες LED αναβοσβήνουν σε λευκό, 2 πίσω LED αναβοσβήνουν με μπλε χρώμα. 5. Altitude Hold: 2 εμπρός LED αναβοσβήνουν σε λευκό, 2 πίσω LED αναβοσβήνουν κίτρινα. 6. Position Hold: 2 μπροστινές λυχνίες LED αναβοσβήνουν σε λευκό, 2 πίσω LED αναβοσβήνουν πράσινο. 7. Χαμηλή τάση: 2 εμπρός LED αναβοσβήνουν σε λευκό, 2 πίσω LED αναβοσβήνουν με κόκκινο χρώμα. 8. Οι ενδεικτικές λυχνίες LED μπορούν να απενεργοποιηθούν / αλλάξουν πατώντας το κάτω πλήκτρο trim του ύψους στον πομπό.
Σ
|
|
|
Post by john1975 on Jun 12, 2018 14:07:33 GMT 2
Σωτήρη το position hold το ενεργοποιούμε απενεργοποιουμε με κάποιο τρόπο. Γιατί αυτον τον συνδυασμό led εχω. Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.
|
|
|
Post by sotirist on Jun 12, 2018 15:05:27 GMT 2
Σωτήρη το position hold το ενεργοποιούμε απενεργοποιουμε με κάποιο τρόπο. Γιατί αυτον τον συνδυασμό led εχω. Ευχαριστώ εκ τον προτέρων. Position hold = GPS mode Altitude Hold = Altitude mode
Ενεργοποιείται - απενεργοποιείται με το GPS switch
Πετάμε πάντα σε GPS mode δηλαδή το switch προς τα επάνω
Σ
|
|
|
Post by john1975 on Jun 12, 2018 15:37:15 GMT 2
Τελικά από το άγχος τις πτώσεις και τον μη ελέγχω μετά τα 5 μέτρα έχω κάνει λάθος εγώ με τα led είναι όπως το περιγράφεις Σωτήρη ο συνδυασμός τον led. Γι'αυτό και κάνω πτήσης ακόμη χωρίς θέματα. Συνεχίζουμε ακάθεκτη. Κοιτάζω για κάποια εξωτερική camera σιγά σιγά. Ευχαριστώ.
|
|
|
Post by sotirist on Jun 12, 2018 16:10:19 GMT 2
Τελικά από το άγχος τις πτώσεις και τον μη ελέγχω μετά τα 5 μέτρα έχω κάνει λάθος εγώ με τα led είναι όπως το περιγράφεις Σωτήρη ο συνδυασμός τον led. Γι'αυτό και κάνω πτήσης ακόμη χωρίς θέματα. Συνεχίζουμε ακάθεκτη. Κοιτάζω για κάποια εξωτερική camera σιγά σιγά. Ευχαριστώ.
|
|
|
Post by loykas82 on Jun 12, 2018 18:32:08 GMT 2
Καλησπερα στη παρεα.Μια ερωτηση. bit.ly/2EiYMdbε αυτο το λινκ για να παραγγειλω επιλεγω priority line/eu express απο αποθηκη της κινας;Και αν ναι για να εχω ανταπτορα για το φορτιστη τι επιλογη πρεπει να κανω;
|
|
|
Post by dream_master on Jun 12, 2018 18:43:21 GMT 2
Loykas παρτο απο το link που ειναι στην πρωτη σελιδα του νηματος επιλγοντας eu express. Ανταπτορα για τον φορτιστη θα σου στειλουν αυτοι δεν χρειαζετε να παρεις
|
|
|
Post by sotirist on Jun 12, 2018 19:56:00 GMT 2
john1975, προσπάθησε να βρεις μια Firefly Q6 για το 501. Είναι πολύ καλύτερη από την μαμά και -νομίζω- έχει οπτική σταθεροποίηση, γιατί οι λύσεις aftermarket gimbal για το 501 είναι .... σκέτη απογοήτευση. Μιλώ εκ πείρας και μετά από πολλούς χαμένους πόρους, υλικούς και μη. Σ
|
|
|
Post by petersea on Jun 12, 2018 21:30:49 GMT 2
john1975, προσπάθησε να βρεις μια Firefly Q6 για το 501. Είναι πολύ καλύτερη από την μαμά και -νομίζω- έχει οπτική σταθεροποίηση, γιατί οι λύσεις aftermarket gimbal για το 501 είναι .... σκέτη απογοήτευση. Μιλώ εκ πείρας και μετά από πολλούς χαμένους πόρους, υλικούς και μη. Σ Σωτήρη χωρίς να διαφωνώ με αυτό που αναφέρεις, δεν έχω και προσωπική εμπειρία αλλά μου είχε κάνει εντύπωση σε κάποια βίντεο που είχα δει με το 501 η onepaa x2000 είχε αρκετά σταθερό βίντεο, φυσικά εσείς γνωρίζετε καλύτερα 😊!
|
|
|
Post by sotirist on Jun 12, 2018 22:37:07 GMT 2
john1975, προσπάθησε να βρεις μια Firefly Q6 για το 501. Είναι πολύ καλύτερη από την μαμά και -νομίζω- έχει οπτική σταθεροποίηση, γιατί οι λύσεις aftermarket gimbal για το 501 είναι .... σκέτη απογοήτευση. Μιλώ εκ πείρας και μετά από πολλούς χαμένους πόρους, υλικούς και μη. Σ Σωτήρη χωρίς να διαφωνώ με αυτό που αναφέρεις, δεν έχω και προσωπική εμπειρία αλλά μου είχε κάνει εντύπωση σε κάποια βίντεο που είχα δει με το 501 η onepaa x2000 είχε αρκετά σταθερό βίντεο, φυσικά εσείς γνωρίζετε καλύτερα 😊! Και αυτή petersea που λες στα χαρακτηριστικά ίδια είναι, αλλά δεν την έχω δοκιμάσει. Έχω δοκιμάσει όμως αρκετές που δεν αντέχουν καμμία σύγκριση με “κανονικες” κάμερες σε gimbal. Αποψη μου παντα
|
|
|
Post by sotirist on Jun 13, 2018 7:25:09 GMT 2
john1975, προσπάθησε να βρεις μια Firefly Q6 για το 501. Είναι πολύ καλύτερη από την μαμά και -νομίζω- έχει οπτική σταθεροποίηση, γιατί οι λύσεις aftermarket gimbal για το 501 είναι .... σκέτη απογοήτευση. Μιλώ εκ πείρας και μετά από πολλούς χαμένους πόρους, υλικούς και μη. Σ Σωτήρη χωρίς να διαφωνώ με αυτό που αναφέρεις, δεν έχω και προσωπική εμπειρία αλλά μου είχε κάνει εντύπωση σε κάποια βίντεο που είχα δει με το 501 η onepaa x2000 είχε αρκετά σταθερό βίντεο, φυσικά εσείς γνωρίζετε καλύτερα 😊! Καλημερα, Κοίταξα πάλι τις τεχνικές προδιαγραφές και των δυο και όντως είναι παραπλήσιες. Η firefly πλεονεκτεί στο ότι είναι 2K και έχει οθόνη, ενώ η onepaa είναι ελάχιστα πιο ελαφριά. Τιμές παραπλήσιες και για τις δυο. Σ
|
|
|
Post by loykas82 on Jun 13, 2018 20:06:01 GMT 2
Καλησπερα στη παρεα.Τελικα μολις καταφερα να παραγγειλω το hubsan x4 h501s.Σε καμια 20αρια μερουλες θα το εχω στα χερια μου.
|
|
|
Post by sotirist on Jun 13, 2018 21:26:24 GMT 2
Καλησπερα στη παρεα.Τελικα μολις καταφερα να παραγγειλω το hubsan x4 h501s.Σε καμια 20αρια μερουλες θα το εχω στα χερια μου. Καλώς ήρθες στην παρέα μας loykas82, με το καλό να το παραλάβεις! Έχει πολύ πληροφορία εδώ για το 501, το έχουμε λατρέψει όλοι! Σωτηρης
|
|
|
Post by john1975 on Jun 14, 2018 10:31:19 GMT 2
Καλημέρα loukas82 καλώς ήρθες στιν παρέα. Καλές πτήσης να έχεις και όποια απορία θα έχεις να είσαι σίγουρος εδώ θα σου λυθεί.
|
|
|
Post by loykas82 on Jun 14, 2018 15:32:44 GMT 2
Ευχαριστω παιδια και ιδιαιτερα τον FrontierNG για την αμεση απαντηση των μηνυματων μου προς αυτον.
|
|
|
Post by loykas82 on Jun 14, 2018 18:10:17 GMT 2
Εχω τις εξης αποριες. 1.Τι καρτα μνημης πρεπει να εχω πανω στο σκαφος ετσι ωστε να κανω ληψη βιντεο; 2.Υπαρχει καποια μεγαλυτερη μπαταρια για μεγαλυτερο χρονο πτησης που να ειναι συμβατη με το σκαφος και αν ναι ποια ειναι αυτη; 3.Χρειαζεται να παρω καποιον αλλον φορτιστη; Ευχαριστω
|
|
|
Post by john1975 on Jun 14, 2018 18:57:36 GMT 2
|
|
|
Post by dream_master on Jun 14, 2018 19:22:41 GMT 2
1.και με μια 16GB θα εισαι καλυμενος. 2.μεγαλυτερη δεν ξερω αν μπαινει γιατι ο χωρος ειναι περιορισμενος στο H501s, παρε αλλες 2 ιδιες και θα εισαι κομπλε.
|
|
|
Post by loykas82 on Jun 14, 2018 20:37:39 GMT 2
1.και με μια 16GB θα εισαι καλυμενος. 2.μεγαλυτερη δεν ξερω αν μπαινει γιατι ο χωρος ειναι περιορισμενος στο H501s, παρε αλλες 2 ιδιες και θα εισαι κομπλε.
Το καλωδιο του balance ειναι αυτο που εχεις βαλει με το λινκ; Οσο αναφορα τη καρτα μνημης θελει καποιον ειδικο τυπο καρτας οπως ανεφερερε ο συμφορουμιτης απο πανω η οποιαδηποτε; Ευχαριστω και τους δυο σας για τις απαντησεις σας.
|
|
|
Post by dream_master on Jun 14, 2018 20:47:40 GMT 2
Ναι το καλωδιο ειναι αυτο που σου εδωσα στο link. Εγω χρησιμοποιουσα μια class 10 4gb οταν το ειχα και πλεον οπια και να παρεις θα κανεις την δουλεια σου γιατι δεν εχει απαιτησεις τρελες για καρτα sd το h501s . Αποψη μου παρε μια 16gb mixza μαζι με ενα usb adapter απο gearbest και θα εισαι καλυμενος και για το μελλον που μπορει να παρεις καπιο καλυτερο drone που να εχει απαιτησεις και να γραφει και σε 4k.
|
|
|
Post by sotirist on Jun 15, 2018 8:33:24 GMT 2
Ναι το καλωδιο ειναι αυτο που σου εδωσα στο link. Εγω χρησιμοποιουσα μια class 10 4gb οταν το ειχα και πλεον οπια και να παρεις θα κανεις την δουλεια σου γιατι δεν εχει απαιτησεις τρελες για καρτα sd το h501s . Αποψη μου παρε μια 16gb mixza μαζι με ενα usb adapter απο gearbest και θα εισαι καλυμενος και για το μελλον που μπορει να παρεις καπιο καλυτερο drone που να εχει απαιτησεις και να γραφει και σε 4k. Εεεεε άμα είναι να την εχεις και για μελλοντικές εγγραφές πάρε μια 32GB γιατί σε υψηλές αναλύσεις είναι περίπου 1 GB το κάθε λεπτό. Επισης, απορία, στα ίδια χρήματα (και λιγωτερα) που κάνει η mixza στην Κίνα, υπάρχουν πάνω από 20 αντίστοιχες για να μην πω καλύτερες στην Ελλάδα. Και έρχονται σε 24 ώρες σπίτι σου. Χάνω κάτι?
|
|
|
Post by petersea on Jun 15, 2018 9:05:48 GMT 2
Να συμπληρώσω επίσης από ebay από Αγγλία έχει 64gb u3 με τιμή γύρω στα 20€, θα κάνει καμία 10 μέρες να έρθει 😁☺️
|
|
|
Post by dream_master on Jun 15, 2018 11:19:56 GMT 2
Ναι το καλωδιο ειναι αυτο που σου εδωσα στο link. Εγω χρησιμοποιουσα μια class 10 4gb οταν το ειχα και πλεον οπια και να παρεις θα κανεις την δουλεια σου γιατι δεν εχει απαιτησεις τρελες για καρτα sd το h501s . Αποψη μου παρε μια 16gb mixza μαζι με ενα usb adapter απο gearbest και θα εισαι καλυμενος και για το μελλον που μπορει να παρεις καπιο καλυτερο drone που να εχει απαιτησεις και να γραφει και σε 4k. Εεεεε άμα είναι να την εχεις και για μελλοντικές εγγραφές πάρε μια 32GB γιατί σε υψηλές αναλύσεις είναι περίπου 1 GB το κάθε λεπτό. Επισης, απορία, στα ίδια χρήματα (και λιγωτερα) που κάνει η mixza στην Κίνα, υπάρχουν πάνω από 20 αντίστοιχες για να μην πω καλύτερες στην Ελλάδα. Και έρχονται σε 24 ώρες σπίτι σου. Χάνω κάτι? Το gearbest τις εχει πιο φτηνα παλι. Εχει ριξει την mixza u3 16gb στα 8 ευρω και την 64gb στα 24 ευρω.
|
|
|
Post by sotirist on Jun 15, 2018 11:31:48 GMT 2
Εεεεε άμα είναι να την εχεις και για μελλοντικές εγγραφές πάρε μια 32GB γιατί σε υψηλές αναλύσεις είναι περίπου 1 GB το κάθε λεπτό. Επισης, απορία, στα ίδια χρήματα (και λιγωτερα) που κάνει η mixza στην Κίνα, υπάρχουν πάνω από 20 αντίστοιχες για να μην πω καλύτερες στην Ελλάδα. Και έρχονται σε 24 ώρες σπίτι σου. Χάνω κάτι? Το gearbest τις εχει πιο φτηνα παλι. Εχει ριξει την mixza u3 16gb στα 8 ευρω και την 64gb στα 24 ευρω. Verbatim pro U3 16GB 8,79 euro shop.discimpex.gr/product/verbatim-pro-microsdhc-with-adapter-16gb-uhs-iu3-47040/Τέλος πάντων μαλλον εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι.
|
|
|
Post by dream_master on Jun 15, 2018 12:08:25 GMT 2
Sotirist η συγκεκριμενη εχει πολυ χαμηλο write speed και σε υψηλη αναλυση θα εχει lag σε live view. Φιλος δοκιμασε toshiba με τα ιδια χαρτακτηριστικα και του κολουσε το live view, ωσπου πηρε την sandisk extreme και υσηχασε. Και σε μενα αν γραφω σε 4k μπορει να μου το σταματηση καμια φορα.
|
|