|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Apr 18, 2018 15:14:16 GMT 2
|
|
|
Post by sotirist on Apr 18, 2018 15:26:48 GMT 2
Στο gearbest έχει αυτή τη φωτό. Attachments:
|
|
|
Post by sotirist on Apr 18, 2018 15:27:33 GMT 2
Στο aliexpress έχει αυτή Attachments:
|
|
|
Post by sotirist on Apr 18, 2018 15:31:41 GMT 2
Στο Τ/Χ δεν χωράει......σόρρυ Είσαι και άτυχος......και στην ελλάδα δεν υπάρχει σε στοκ στα γνωστά καταστήματα....
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Apr 18, 2018 15:56:36 GMT 2
Καλά... η μαιού της μαιμούς παιδιά...! Σωτήρη, ακύρωσα, ευχαριστώ...!!! Είναι απίστευτοι οι τύποι, η μάρκα είναι Hubsan ενώ η μπαταρία με το Μ που ξεγελά είναι MBUSAN και όχι HUBSAN και δεν φαίνεται και τόσο καλά οπότε πρέπει αν είναι κάποιος πολύ υποψιασμένος. Η αριστερή είναι από χρήστη που έκανε Review στο gearbest, έψαξα φωτό αφού οι φωτό του site δεν είναι καθαρές, στα δεξιά είναι από χρήστη που έκανε Review στο Ali και λέει ότι δεν είναι γνήσια... Βέβαια εν μέρη κακώς που ακύρωσα, θα του άνοιγα μια διαμάχη (και θα την κέρδιζα) για αποστολή διαφορετικού προιόντος. Τα καλώδια πάντως είναι ίδια, και στο gearbest έχει τρία στο φις της φόρτισης, έχει και άσπρο αν το δείτε καλά. Το θέμα είναι ότι το gearbest όπως είπα όλο και αλλάζει την ημερομηνία διάθεσης Attachments:
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Apr 18, 2018 16:15:54 GMT 2
|
|
|
Post by sotirist on Apr 18, 2018 16:41:49 GMT 2
... Τα καλώδια πάντως είναι ίδια, και στο gearbest έχει τρία στο φις της φόρτισης, έχει και άσπρο αν το δείτε καλά. Το θέμα είναι ότι το gearbest όπως είπα όλο και αλλάζει την ημερομηνία διάθεσης .... Η μαμά πάντως Hubsan έχει δύο καλώδια μόνο. Εχω 4 ήδη......
|
|
|
Post by sotirist on Apr 18, 2018 16:53:29 GMT 2
|
|
|
Post by sotirist on Apr 18, 2018 17:05:40 GMT 2
Οι αξιολογήσεις δεν είναι πάντα αξιόπιστο σημάδι φερεγγυότητας, ειδικά στα κινεζομάγαζα. Επίσης, το aliexpress μου έχει κάνει πατάτες κανά δύο φορές και (σε απάντηση του άλλου post σου,) μου έφυγε η ψυχή για να αποζημιωθώ (3 μήνες). Ου μπλέξεις.... Σ
|
|
|
Post by dream_master on Apr 18, 2018 17:38:01 GMT 2
ολες αυτες οι μπαταριες για το hubsan ειναι πανω κατω το ιδιο. και εγω 3 ειχα που ειχα παρει απο το ebay και δεν ειχα θεμα τις ειχα σκισει κιολας. στο ebay παντως με 15 ευρω νρισκεις παρα πολλες.
|
|
|
Post by Frontier on Apr 18, 2018 17:56:42 GMT 2
Το balance καλώδιο στις 2S έχει 3 καλώδια, στις 3S 4 καλώδια, στις 4S 5 καλώδια κ.ο.κ. Μπαταρία για το H501S είχα αγοράσει (πριν αρκετό καιρό) από εδώ και - δόξα το Θεό - βγήκε πάρα πολύ καλή χωρίς απολύτως το παραμικρό θέμα: stores.ebay.com/bestbuystreets/_i.html?_nkw=hubsan&submit=Search&_sid=917582947Ο συγκεκριμένος πωλητής έχει και άλλες μπαταρίες για Hubsan (και για χειριστήρια), αλλά δυστυχώς δεν στέλνει πλέον Ελλάδα.
|
|
|
Post by sotirist on Apr 18, 2018 20:15:04 GMT 2
Το balance καλώδιο στις 2S έχει 3 καλώδια, στις 3S 4 καλώδια, στις 4S 5 καλώδια κ.ο.κ. Μπαταρία για το H501S είχα αγοράσει (πριν αρκετό καιρό) από εδώ και - δόξα το Θεό - βγήκε πάρα πολύ καλή χωρίς απολύτως το παραμικρό θέμα: stores.ebay.com/bestbuystreets/_i.html?_nkw=hubsan&submit=Search&_sid=917582947Ο συγκεκριμένος πωλητής έχει και άλλες μπαταρίες για Hubsan (και για χειριστήρια), αλλά δυστυχώς δεν στέλνει πλέον Ελλάδα. Δίκιο έχει ο frontier (όπως πάντα). Λαθος δικό μου παιδιά Μεγαλώνοντας ....... ξεχναω
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Apr 18, 2018 21:59:49 GMT 2
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Apr 18, 2018 22:39:11 GMT 2
Ωωωωω....!!!! δεν το ξανακοίταξα, έφτασε, αν όχι αύριο, την Παρασκευή το παίρνω...! Τελικά ήρθε σε 12 μέρες και δεν υπήρξε κανένα θέμα με το Βέλγιο...!!! Attachments:
|
|
|
Post by Frontier on Apr 19, 2018 7:24:27 GMT 2
Καλή παραλαβή και καλές πτήσεις.
|
|
|
Post by sotirist on Apr 19, 2018 11:24:29 GMT 2
Ωωωωω....!!!! δεν το ξανακοίταξα, έφτασε, αν όχι αύριο, την Παρασκευή το παίρνω...! Τελικά ήρθε σε 12 μέρες και δεν υπήρξε κανένα θέμα με το Βέλγιο...!!! Αντε με το καλό!
|
|
|
Post by dream_master on Apr 19, 2018 12:30:29 GMT 2
Virtual rise-SUN-set να σε ρωτησο λιγο κατι, με belgium post το πηρες? Ρωταο γιατι και εγω πηρα κατι uregistered και μου γραφει οτι σταλθηκε με belgium post αλλα το tracking number δεν φενετε να ειναι international αφου τα μονα γραματα που εχει ειναι στην αρχη LVS. στο site της bpost παντως το βρισκει κανονικα.
|
|
|
Post by Frontier on Apr 19, 2018 12:52:27 GMT 2
Virtual rise-SUN-set να σε ρωτησο λιγο κατι, με belgium post το πηρες? Ρωταο γιατι και εγω πηρα κατι uregistered και μου γραφει οτι σταλθηκε με belgium post αλλα το tracking number δεν φενετε να ειναι international αφου τα μονα γραματα που εχει ειναι στην αρχη LVS. στο site της bpost παντως το βρισκει κανονικα. Είναι unregistered άρα δεν είναι μέσα στο σύστημα IPS οπότε δεν το βλέπουν τα ΕΛ.ΤΑ ούτε και το 17track. Περιμένεις να σου έρθει.
|
|
|
Post by dream_master on Apr 19, 2018 13:01:13 GMT 2
Virtual rise-SUN-set να σε ρωτησο λιγο κατι, με belgium post το πηρες? Ρωταο γιατι και εγω πηρα κατι uregistered και μου γραφει οτι σταλθηκε με belgium post αλλα το tracking number δεν φενετε να ειναι international αφου τα μονα γραματα που εχει ειναι στην αρχη LVS. στο site της bpost παντως το βρισκει κανονικα. Είναι unregistered άρα δεν είναι μέσα στο σύστημα IPS οπότε δεν το βλέπουν τα ΕΛ.ΤΑ ούτε και το 17track. Περιμένεις να σου έρθει. Αμ εδω ειναι πλακα , οτι το βλεπει κανονικα και το 17track!
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Apr 19, 2018 13:10:44 GMT 2
Το δικό Η501 ήρθε σήμερα (δεν το ξεπακετάρισα ακόμη) και μάλιστα ο βλάκας κούριερ δεν με βρήκε (έλειψα για 10 λεπτά από το πρωί και τότε ήρθε... έλεος με τους νόμους του Μέρφι) και το άφησε έξω από την πόρτα ρε παιδιά 180€ πράγμα, αν είναι δυνατόν... Το νούμερο μου είναι RG958970082BE και φαινόταν στο 17track από την αρχή, αλλά τα ΕΛΤΑ το είδαν από το Βέλγιο και μετά. Το κινητό που περιμένω από BG στην αναζήτηση δείχνει ότι πάει Ολλανδία t.17track.net/el#nums=LX387713990NL
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Apr 19, 2018 20:51:37 GMT 2
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Apr 21, 2018 10:08:40 GMT 2
Ξεπακετάρισα το Η501S και όλα καλά, πραγματικά πολύ ωραίο Drone, ωραίο σώμα, καλή κατασκευή όπως είχα προϊδεαστεί από τις περιγραφές σας. Στο γνωστό περιεχόμενο πακέτου υπήρξε και μια θετική ευχάριστη έκπληξη, το τηλεχειριστήριο πλέον περιλαμβάνει και μια μπαταρία Li-Po 7,4V 1300 mA οπότε απαλλάσσει ως ένα βαθμό από το πρόβλημα των αλκαλικών ή επαναφορτιζόμενων 1,2V. Περιλαμβάνει σπαστό σκίαστρο για την οθόνη, εγώ παρήγγειλα και άλλο, δεν το ήξερα, δεν πειράζει. Ο φορτιστής είναι HUBSAN, είναι διαφορετικός από αυτόν της εδώ παρουσίασης, δεν τον έχω δοκιμάσει ακόμη, ελπίζω να μην έχει κανένα πρόβλημα με τις δύο μπαταρίες. Μπήκα και στο λειτουργικό που είναι αυτό της φωτογραφίας. Παρατηρώ κάποια χασίματα σαν παρεμβολές στο σήμα FPV ίσως εδώ γύρω στην οικοδομή υπάρχουν πολλά ρούτερ, ειδικά τα καινούργια δουλεύουν και αυτό ψηλά, σεν προσπάθησα να αλλάξω κανάλι, δεν δίνω σημασία για την ώρα. Το έθεσα σε λειτουργία στην βεράντα, έπιασε 7 δορυφόρους και με "άφησε" να οπλίσω τα μοτέρ, οπότε ήρθε και το δέλεαρ την πρώτης "γκαζιάς" παραβιάζοντας εντελώς όλους τους "κανόνες" για το ακατάλληλο του χώρου. Πέταξε μόνο στο μισό μέτρο για το καλό και κατεβαίνοντας όπως ήταν πολύ πιθανό έκανε λίγο πίσω και οι δύο έλικες ακούμπησαν σε μια γλάστρα, ευτυχώς δεν έγινε κάτι σοβαρό, λίγο γδάρσιμο στις άκρες μόνο. Το μόνο που με προβλημάτισε λίγο ήταν ότι το H501 έσβησε και έβγαλε στην οθόνη κόκκινη ένδειξη η μπαταρία μάλλον από το ζόρισμα, έκανα αποσύνδεση και σύνδεση ξανά και όλα καλά. Ο πιτσιρικάς (...και γω... ...) τρελάθηκε από τη χαρά του...! Για τις συγκεκριμένες μπαταρίες ήθελα να σας ρωτήσω, υπάρχει κάποια πρόβλεψη (οδηγία) στις πρώτες φορτίσεις; δηλ. πρέπει να αποφορτιστούν εντελώς και μετά πλήρη φόρτιση επί ώρες όπως λένε για τα κινητά; (πράγμα που το θεωρώ λίγο χαζομάρα) γενικώς ποια είναι η καλύτερη τακτική φόρτισης αν έχετε την χρόνο γράψτε δυο λόγια. Ευχαριστώ και πάλι όλους σας και ιδιαιτέρως τον φίλο Frontier που οι συμβουλές του ήταν καθοριστικές. Attachments:
|
|
|
Post by Frontier on Apr 21, 2018 11:44:52 GMT 2
Κανένας φορτιστής από το Banggood δεν είναι γνήσιος, το μαγαζί είναι γνωστό ότι παίζει σχεδόν αποκλειστικά με κλώνους, αυτή είναι η εμπειρία μου με όσα πράγματα έχω αγοράσει από εκεί. Δεν είμαι κατά των κλώνων - έχει και πολύ ποιοτικές υλοποιήσεις - αλλά δεν παύει να είναι κλώνος με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Εγώ έχω τον SkyRC Q200 που είναι εκπληκτικός, αλλά αξίζει/συμφέρει (λόγω κόστους) μόνο αν έχεις πάνω από 10 μπαταρίες και σε διάφορες διαμορφώσεις (τελευταία φορά που τις μέτρησα, πρέπει να είχα καμιά 60αριά διαφόρων τύπων). Οπωσδήποτε - γνώμη μου - φορτιστής με storage πρόγραμμα και ιδανικά να έχει ενσωματωμένο τροφοδοτικό AC (για να μην μπλέκεις με πολλά καλώδια). Απέφυγε φορτιστές μεγέθους τσέπης με LCD οθόνες (απλές και touch) διότι χαλάνε πανεύκολα. Δες τον εξής φορτιστή (σύνδεσμος FreeDrone) - στον προτείνω ανεπιφύλακτα - είναι διάταξη φόρτισης μονής μπαταρίας (υποστηρίζει διαμορφώσεις 1S - 6S άρα καλύπτεσαι και για μελλοντικές εφαρμογές). O συγκεκριμένος είναι ίδιος με τον Q200 που έχω, απλά φορτίζει 1 μπαταρία την φορά (ο Q200 φαντάσου είναι 4 τέτοιοι φορτιστές σε ένα πακέτο που λειτουργούν ανεξάρτητα). Εννοείται ότι έχει προγράμματα balance/storage/fast charge κλπ, υποστηρίζει LiPo/LiHV/LiFe/NiMH/NiCD/PB μπαταρίες και έχει ενσωματωμένο AC τροφοδοτικό με ανεμιστήρα για ασφαλή λειτουργία. Θα χρειαστείς και αυτό το καλώδιο φόρτισης για τις μπαταρίες του H501S.
|
|
|
Post by Frontier on Apr 21, 2018 11:50:39 GMT 2
Ξεπακετάρισα το Η501S και όλα καλά, πραγματικά πολύ ωραίο Drone, ωραίο σώμα, καλή κατασκευή όπως είχα προϊδεαστεί από τις περιγραφές σας. Στο γνωστό περιεχόμενο πακέτου υπήρξε και μια θετική ευχάριστη έκπληξη, το τηλεχειριστήριο πλέον περιλαμβάνει και μια μπαταρία Li-Po 7,4V 1300 mA οπότε απαλλάσσει ως ένα βαθμό από το πρόβλημα των αλκαλικών ή επαναφορτιζόμενων 1,2V. Περιλαμβάνει σπαστό σκίαστρο για την οθόνη, εγώ παρήγγειλα και άλλο, δεν το ήξερα, δεν πειράζει. Ο φορτιστής είναι HUBSAN, είναι διαφορετικός από αυτόν της εδώ παρουσίασης, δεν τον έχω δοκιμάσει ακόμη, ελπίζω να μην έχει κανένα πρόβλημα με τις δύο μπαταρίες. Ο φορτιστής δεν έχει πρόβλημα, αλλά δεν είναι και της εμπιστοσύνης, καλό είναι να επενδύσεις σε έναν πραγματικό balance φορτιστή για να αξιοποιήσεις στο μέγιστο τις μπαταρίες σου. Μπορείς μέσα από το μενού να αλλάξεις την συχνότητα εκπομπής FPV στα 5.8GHz σε κάποια άλλη. Συνήθως το Hubsan διαλέγει αυτόματα την ασφαλέστερη, αλλά συμβαίνει αρκετές φορές σε περιοχές με έντονες παρεμβολές να μην επιλέξει το σωστό κανάλι. Εάν δεν φόρτισες πλήρως την μπαταρία πριν την πτήση, είναι λογικό να ενεργοποιήθηκε το Low-Voltage-Circuit γιατί οι μπαταρίες έρχονται από το εργοστάσιο σε κατάσταση storage, όχι έτοιμες για πτήση. Ποτέ μα ποτέ δεν αποφορτίζεις πλήρως μια LiPo, εκτός αν θες να την καταστρέψεις/ανακυκλώσεις. ΠΟΤΕ! Δεν χρειάζονται κάποια ιδιαίτερη "φροντίδα" οι LiPo: απλά τις φορτίζεις πλήρως πριν πετάξεις (ιδανικά η φόρτιση πρέπει να είναι την ημέρα της πτήσης), δεν τις τρυπάς/καρφώνεις κλπ, τις αφήνεις μετά από πτήση να ηρεμήσουν και να πέσει η θερμοκρασία τους και εάν δεν πρόκειται να τις χρησιμοποιήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα (εγώ π.χ θεωρώ μεγάλο διάστημα μη χρήσης την 1 εβδομάδα), να τις βάζεις σε φορτίο storage (ύπνωση). Αυτό ΔΕΝ μπορείς να το κάνεις με τον stock φορτιστή.
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Apr 22, 2018 9:26:40 GMT 2
Προσπαθώ να παραγγείλω μια μπαταρία (μέσω του λινγκ σας) από το www.gearbest.com/rc-quadcopter-parts/pp_358342.html όμως ενώ δείχνει διαθεσιμότητα η αγορά δεν προχωρά και εμφανίζει αυτό το μήνυμα, μπορεί να δοκιμάσει κάποιος την διαδικασία (όχι να αγοράσει) αν είναι δυνατή η αγορά ή μήπως έχω εγώ κάποιο θέμα; Attachments:
|
|
|
Post by ks1950as on Apr 22, 2018 9:47:39 GMT 2
Ωωωωω....!!!! δεν το ξανακοίταξα, έφτασε, αν όχι αύριο, την Παρασκευή το παίρνω...! Τελικά ήρθε σε 12 μέρες και δεν υπήρξε κανένα θέμα με το Βέλγιο...!!! Αντε με το καλό!
|
|
|
Post by ks1950as on Apr 22, 2018 9:55:39 GMT 2
Na ρωτήσω αν βάλουμε μπαταρία με περισσότερα C π.χ 20-50 θα υπάρχει πρόβλημα στα κυκλώματα λογικά όχι αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με το 501 Όσο για τους φορτιστές υπάρχουν καλοί και με λίγα χρήματα και κάνουν πολύ καλη δουλειά και με ρεύμα αλλά κ από την μπαταρία του αυτοκινήτου φορτίζεις στο μοντέλοδρόμιο πάντα σε ειδική θήκη η μπαταριά μέσα επίσης αν βιάζεσαι μπορείς άνετα να φορτίσεις με πολλά aber χωρίς κανένα πρόβλημα αυτό θα είναι καλό να μην γίνεται συχνα αλλά γίνεται
|
|
|
Post by Frontier on Apr 22, 2018 10:21:08 GMT 2
Προσπαθώ να παραγγείλω μια μπαταρία (μέσω του λινγκ σας) από το www.gearbest.com/rc-quadcopter-parts/pp_358342.html όμως ενώ δείχνει διαθεσιμότητα η αγορά δεν προχωρά και εμφανίζει αυτό το μήνυμα, μπορεί να δοκιμάσει κάποιος την διαδικασία (όχι να αγοράσει) αν είναι δυνατή η αγορά ή μήπως έχω εγώ κάποιο θέμα; Μπαταρία δεν μπορείς να αγοράσεις από το Gearbest ή το Banggood, μόνο από AliExpress και κάποιους πωλητές στο eBay.
|
|
|
Post by Frontier on Apr 22, 2018 10:25:25 GMT 2
Na ρωτήσω αν βάλουμε μπαταρία με περισσότερα C π.χ 20-50 θα υπάρχει πρόβλημα στα κυκλώματα λογικά όχι αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με το 501 Όσο για τους φορτιστές υπάρχουν καλοί και με λίγα χρήματα και κάνουν πολύ καλη δουλειά και με ρεύμα αλλά κ από την μπαταρία του αυτοκινήτου φορτίζεις στο μοντέλοδρόμιο πάντα σε ειδική θήκη η μπαταριά μέσα επίσης αν βιάζεσαι μπορείς άνετα να φορτίσεις με πολλά aber χωρίς κανένα πρόβλημα αυτό θα είναι καλό να μην γίνεται συχνα αλλά γίνεται Καλωσήρθες στην παρέα. Περισσότερα C δεν βλάπτουν απλά η μπαταρία θα αποφορτίζεται ταχύτερα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον χρόνο πτήσης. Μπαταρίες με χαμηλά C δεν πρέπει να φορτίζονται με πολλά Α, ο κανόνας είναι ότι η φόρτιση - εκτός αν το υποστηρίζει η μπαταρία - δεν πρέπει να γίνεται με ρυθμό μεγαλύτερο από 1C. Αυτό σημαίνει ότι για την π.χ μπαταρία του H501S, ο μέγιστος αριθμός Α που μπορεί να δεχτεί είναι 2,7Α, αλλά και αυτό είναι πάρα πολύ για την μπαταρία και τις ανοχές της. Άποψή μου είναι καλύτερο να έχεις περισσότερες μπαταρίες μαζί σου, παρά να φορτίζεις "στο πόδι" γρήγορα. Για εμένα, μία μπαταρία = καμία!
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Apr 22, 2018 12:03:52 GMT 2
Frontier υπέθεσα ότι επειδή το Gearbest έβγαλε επιτέλους διαθεσιμότητα θα μπορούσα να αγοράσω μπαταρία. Κοιτάζοντας πριν την συσκευασία (πήγα να τα συμμαζέψω) τελευταία στιγμή βρήκα το εικονιζόμενο, νομίζω είναι αυτοκόλλητο φίλτρο σκίασης της κάμερας, δεν το έχω κολλήσει ακόμη. Το είδα μάλιστα τελευταία στιγμή διότι το είχαν πρόχειρα ριχμένο μέσα στο κουτί, δεν ξέρω αν ήταν στον εξοπλισμό από πριν, δεν είδα να το δείχνεις Frontier στην παρουσίαση. Οπότε έχουμε ως extra μια μπαταρία Li-Po για το τηλεχειριστήριο και αυτό, μια χαρά...!! Attachments:
|
|