Conquistador
New Member
Received my Disco Adventurer
|
Post by Conquistador on May 2, 2018 10:59:51 GMT 2
Καλημέρα σε όλους, ευχαριστώ για την βοήθεια που παρέχετε μέσω των αναρτήσεών σας. Παράγγειλα ένα Disco έκδοσης Adventurer (τσάντα, 2η μπαταρία, και δωρεάν flight plan επιπλέον της απλής) από Γερμανία στα 402€ με μεταφορικά. Είχα παραγγείλει την απλή στα 330€ με μεταφορικά πριν βγάλει προσφορά την adventurer από τον ίδιο αλλά αργούσε να έρθει και ακύρωσα την παραγγελία γιατί πιστεύω οτι άξιζε περισσότερο για τόσο λίγη διαφορά η έκδοση που πήρα. Αναμένατε νέα όταν με το καλό το λάβω. Καλές πτήσεις.
|
|
|
Post by dream_master on May 2, 2018 15:40:17 GMT 2
Σημερα παρελαβα το gps tracker για το disco, το δοκιμασα και δουλευει τελεια, Το συγκεκριμενο το διαλεξα για το μεγεθος του που χωραει πολυ ομορφα στον χωρο διπλα στην μπαταρια και δεν εμποδιζει πουθενα.
|
|
Conquistador
New Member
|
Post by Conquistador on May 2, 2018 19:45:57 GMT 2
Σημερα παρελαβα το gps tracker για το disco, το δοκιμασα και δουλευει τελεια, Το συγκεκριμενο το διαλεξα για το μεγεθος του που χωραει πολυ ομορφα στον χωρο διπλα στην μπαταρια και δεν εμποδιζει πουθενα. Μια χαρά μπαίνει. Έχεις λεπτομέρειες όπως κάποιο λινκ; Ενδιαφέρομαι κι εγώ. Χρειάζεται οσο να ´ναι γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται αλλά και για το flight plan.
|
|
|
Post by dream_master on May 2, 2018 21:15:13 GMT 2
Σημερα παρελαβα το gps tracker για το disco, το δοκιμασα και δουλευει τελεια, Το συγκεκριμενο το διαλεξα για το μεγεθος του που χωραει πολυ ομορφα στον χωρο διπλα στην μπαταρια και δεν εμποδιζει πουθενα. Μια χαρά μπαίνει. Έχεις λεπτομέρειες όπως κάποιο λινκ; Ενδιαφέρομαι κι εγώ. Χρειάζεται οσο να ´ναι γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται αλλά και για το flight plan. www.gearbest.com/car-gps-tracker/pp_643009.html?wid=21?lkid=10000993
|
|
|
Post by dream_master on May 7, 2018 12:36:51 GMT 2
Μετα απο πολυ μπερδεμα με το virb της Garmin που στα καλα καθουμενα μου χαλαγε τα βιντεο τελικα το εφτιαξα και εστρωσε οπως παλια. Μετα απο 4 δοκιμες του flight plan mission πανω απο χωραφια για να σιγουρευτώ οτι δουλευει σωστα εκανα και το πρωτο ολοκληρωμενο flight plan. To σκαφος διήνυσε 12km στο συνολο και προσγειωθηκε με 60% μπαταρια. Η πτηση εγινε με 3 bofor αερα καιν δεν υπηρχε κανενα απολυτως προβλημα. Δεν ηθελα να πεταξω καθολου πανω απο σπιτια, αλλα δεν μπορουσα να το αποφυγω στην αρχη της πτησης γιατι πιο διπλα εχει στρατιωτικες εγκαταστασεις και δεν ηθελα για κανενα λογο να παω πανω απο αυτες. Σε ολη την διαρκεια της πτησης εβλεπα σε χαρτη live το στιγμα του αεροσκαφους μεσω του gps tracker που εχω βαλη μεσα , για παν ενδεχόμενο. Τελος θα πω οτι μπορει να φενοντε απλες τετιου ιδους long range πτησεις χωρις να εχει εικονα & ελενχο του σκαφος αλλα δεν ειναι ετσι. Πριν κανω την πτηση μετρησα με ξεχωριστο tool ποσα μετρα ειναι το flight plan που θα κανω και πια σημεια εινα τα υψηλοτερα στο σημειο που θα περασει το disco. Το πιο ψηλο σημειο ειναι στο 05:50 μια κεραια που υπαρχη και ετσι υπολογισα παραπανω υψομετρο για να μην εχω θεματα. Να πω επεισης οτι η ταχυτητα του σκαφος σε flight plan δεν ρυθμιζετε μεσα απο το app. γενικα θελει μελετη το flight plan γιατι σε πολλα σημεια αλαζει το γεωγραφικο εδαφος και και μπορει να στουκαρι σε καποια βουνοκορφη πχ.
|
|
|
Post by dream_master on May 8, 2018 12:23:40 GMT 2
τελικα η ταχυτητα εμαθα οτι αλαζει στα waypoints πατωντας πανω στην γραμμη αναμεσα σε δυο waypoints . Αλλα αυτο μονο σε android συσκευες και οχι σε ios γιατυο στο iphone δεν μου εβγαζε και εμενα τιποτα
|
|
|
Post by dream_master on May 8, 2018 19:18:50 GMT 2
Εφτιαξα ενα tutorial για το πως θα βαλετε ενδειξεις τηλεμετριας στα βιντεο των Parrot Disco -Bebop .
|
|
|
Post by dream_master on May 9, 2018 16:04:02 GMT 2
Μια ακομα πτηση με flight plan με συνολο πτησης 15km και επιστροφη με 50% μπαταρια. Να πω οτι το disco σπαει και αυτο τα βιντεο οταν φτασουν τα 3.7 Gb το καθενα.
|
|
|
Post by Frontier on May 9, 2018 18:06:43 GMT 2
@dream_master: Λογικό να τα σπάει σε αυτό το μέγεθος μιας που είναι περιορισμός του συστήματος αρχειοθέτησης FAT32 που χρησιμοποιεί.
|
|
Conquistador
New Member
|
Post by Conquistador on May 17, 2018 7:50:31 GMT 2
Καλημέρα, τη Δευτέρα έλαβα το Disco Adventurer. Περιμένω και το tracker από μέρα σε μέρα. Σήμερα ή αύριο θα κάνω και την πρώτη πτήση! Εύχομαι να πάνε όλα καλα.
|
|
|
Post by Frontier on May 20, 2018 13:36:52 GMT 2
Πτήση χθες με την καινούρια συμβατή μπαταρία, 90% της πτήσης με τέρμα γκάζι, 15 λεπτά πτήση με 76% της μπαταρίας διαθέσιμη. Εκτιμώ ότι είναι στους ίδιους χρόνους με την γνήσια.
|
|
|
Post by dream_master on May 23, 2018 14:00:38 GMT 2
Σημερα ηρθε η μπαταρια Li-ion 6.240 mah, τις επομενες μερες θα αρχισω τις δοκιμες να δω πως πεταει στην αρχη σε LOS και επειτα σε flight plan. image hosting sites
|
|
|
Post by dream_master on May 23, 2018 19:01:32 GMT 2
Μολις γυρισα απο δοκιμη με την μπαταρια Li-ion 6.240mah. Η δοκιμη εγινε με αερα 3 μποφορ με κατα περιοδους τερμα throttle με στροφες και ανεβασμα κατεβασμα στο υψο. Το κατεβασα οταν ειχα 28% μπαταρια στο χειριστηριο και ημουν 46 λεπτα στο αερα. Στο σπιτι οταν γυρισα μετρησα και την μπαταρια να δω volts και ειχε συνολο 11.2. και απο καθε κελι 3.80v δηλαδη θα μπορουσα να πεταξω αλλα 40 λεπτα ανετα αφου η Li-ion μπορουν να κατεβουν με ασφλαεια μεχρι τα 2.5v. Παντως απο τα 4.20v που ειχε πληρως φορτισμενη, και μετα τα 46 λεπτα πτησεις ειχε 3.80v δεν ειναι καθολου ασχημα πιστευω.Απλα το disco νομιζω οτι την βλεπει σαν lipo και γιαυτο δεν εχει την σωστη ενδειξη για την μπαταρια. Στα 46 λεπτα που πετουσε το σκαφος διενυσε 35 χιλιομετρα συνολο. Απο κατω θα βαλω και ενα βιντεο πως τοποθετειτε η μπαταρια και τη χρειαζετε για να ολοκληροθη το mod.
|
|
Conquistador
New Member
|
Post by Conquistador on May 25, 2018 13:53:26 GMT 2
Μου ήρθε κι εμένα το τρακερ απλά έβαλα μια sim της Vodafone και δεν εγινε τίποτα. Γίνετε να μου πεις τι κάρτα έβαλες και τι ρυθμίζεις στο application; Ευχαριστλω εκ των προτέρων, επίσης δεν είδα να ανάβει λαμπάκι στο τράκερ... Είδα οτι λέει πως είναι συμβατό κάρτες 2g αλλά δεν νομίζω να υπάρχουν στην Ελλάδα πλέον. Παίζει ρόλο τελικά;
|
|
|
Post by dream_master on May 25, 2018 14:16:48 GMT 2
Μου ήρθε κι εμένα το τρακερ απλά έβαλα μια sim της Vodafone και δεν εγινε τίποτα. Γίνετε να μου πεις τι κάρτα έβαλες και τι ρυθμίζεις στο application; Ευχαριστλω εκ των προτέρων, επίσης δεν είδα να ανάβει λαμπάκι στο τράκερ... Είδα οτι λέει πως είναι συμβατό κάρτες 2g αλλά δεν νομίζω να υπάρχουν στην Ελλάδα πλέον. Παίζει ρόλο τελικά; Καλησπερα φιλε μου, Ειναι συμβατο με ολες τις καρτες κανονικα. Η καρτα που εβαλες πρεπει να εχει δεδομενα mb διαθεσιμα και να ειναι micro sim. Εγω εχω μια nano sim την οπιοα την κανω micro με ανταπτορακι. Αν εχεις το κομενο πλαστινο απο την micro sim θα σου κανει την δουλεια.Θα μπεις μεσα στις ρυθμισεις της sim καρτας σου στο κινητο και θα βαλεις να μην εχει PIN κωδικο η καρτα. Οταν τα κανεις αυτα θα την βαλεις μεσα θα κρατησεις πατημενο το κουμπι για 3 δευτ. και αυτο θα μπουταρι μετα απο λιγο. μετα θα ανοιξεις την εφαρμογη θα βαλεις το IMEI number που γραφει κατω απο το tracker και κωδικο 123456. Θα μπεις μεσα και στο live tracking θα σου λεει οτι ειναι active και θα ειναι πρασινο το βελακι . μετα αν πατησεις μια φορα το κουμπι του gps tracker θα δεις οτι θα αναψει πρασινο , το οπιο θα δειχνει οτι δουλευει κανονικα. Προσοχη μονο στην καρτα να μπει σωστα μεσα στην συσκευη. Οταν θελεις να το κλεισης το gps tracker καντο καλυτερα μεσα απο την εφαρμογη settings/remote sutdown . και μετα πατας exit για να βγει απο την εφαρμογη.
|
|
Conquistador
New Member
|
Post by Conquistador on May 25, 2018 18:40:46 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Γίνεται να μου πεις τι κάρτα έβαλες να βάλω ίδιας εταιρείας να είμαστε σίγουροι; Στην εφαρμογή έχει μια επιλογή που βάζεις αριθμό τηλεφώνου, έχεις βάλει κάτι εκεί; Θέλει μήπως τον αριθμό τηλ. της κάρτας του τράκερ;
|
|
|
Post by dream_master on May 25, 2018 19:02:55 GMT 2
εγω εχω μια της cosmote αλλα δεν νομιζω να παιζει ρολο αυτο. Πια επιλογη ενοεις στην εφαρμογη? Εγω παντως δεν εβαλα πουθενα τον αριθμο της καρτας.
|
|
Conquistador
New Member
|
Post by Conquistador on May 25, 2018 19:18:16 GMT 2
Στις ρυθμίσεις έχει ένα Center Number Setting, δεν ξέρω μήπως είναι του κέντρου μηνυμάτων. Ότι και να είναι αφού δεν βάζεις τίποτα θα το αφήσω έτσι. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Θα δοκιμάσω πάλι με την vodafone και αν δεν γίνει τίποτα θα πάρω μια κοσμοτέ. Να 'σαι καλά.
|
|
|
Post by dream_master on May 30, 2018 12:49:11 GMT 2
Το Σαββατο που ειχε στρωση ο καιρος ειπα να κανω μια μεγαλη πτηση μαζι και για δοκιμη με την καινουργια μπαταρια Li-lion. To αεροσκαφος διενυσε συνολικα 49 χιλιομετρα αποσταση σε 1 ωρα και 19 λεπτα χωρις κανενα προβλημα.Πριν φτιαξω το σχεδιο πτησεις στην εφαρμογη μετρηθηκε με Online tool η αποσταση καθως και το γεωγραφικο υψος απο τα σημεια που θα περνουσε το σκαφος για καθε ενδεχομενο. Σε ολη την διαρκεια της πτησης παρακολουθουσα την πορεια του σκαφος μεσω live tracking, απο εξωτερικο gps tracker που εχει τοποθετηθει μεσα στο σκαφος. Η δοκιμη εγινε με αερα 3bofor και ξεκινησα με φουλ φορτισμενη την μπαταρια μετρωντας τα κελια στα 4.18v το καθε κελι και μολις πηγα σπιτι μετα την πτηση την μετρησα και ειχε 3.55v σε καθε κελι. Δηλαδη μου καταναλωσε 0.70 σε κελι στα 49 km που πεταξα . Και αν αναλωγιστουμε οτι μπορει να πεσει μεχρι τα 2.5v καθε κελι σε αυτην την μπαταρια το αεροσκαφος θα μπορουσε να φτασει και τα 100 συνολο! Παντως ακομα και τα 80km πιστευω οτι τα εχει για πλακα. To δυσκολο ειναι οτι τετιες πτησεις θελουν μεγαλο χωρο με περιαδα και πολη μελετη πριν γινουν για να μην παει κατι στραβα.
|
|
|
Post by dream_master on May 30, 2018 22:12:01 GMT 2
Η Parrot σε 6 μερες θα ανακοινωση ενα νεο drone, Τι λετε να ετοιμαζει? Να πω εγω τι σκεφτομαι?
Parrot Disco 2:
8km range
80min flight time
4κ camera
ανθεκτικο στις πτωσεις 180km/h speed σε sport mode landing gear με ροδες landing gear με floats για την θαλασσα
|
|
|
Post by dream_master on Jun 1, 2018 13:32:47 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Jun 2, 2018 11:25:03 GMT 2
Βγήκε νέα έκδοση του Disco firmware (μόνο για το αεροσκάφος), έκδοση 1.7.0. Από τις έως τώρα πληροφορίες που υπάρχουν - γιατί δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση από Parrot - οι αλλαγές είναι:
- Η ενεργοποίηση του telnet γίνεται με διπλό πάτημα του power button (πριν το telnet έτρεχε συνέχεια) - Έπαψε πλέον να λειτουργεί το 4G softmod.
|
|
Conquistador
New Member
|
Post by Conquistador on Jun 8, 2018 20:50:17 GMT 2
Βγήκε νέα έκδοση του Disco firmware (μόνο για το αεροσκάφος), έκδοση 1.7.0. Από τις έως τώρα πληροφορίες που υπάρχουν - γιατί δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση από Parrot - οι αλλαγές είναι: - Η ενεργοποίηση του telnet γίνεται με διπλό πάτημα του power button (πριν το telnet έτρεχε συνέχεια) - Έπαψε πλέον να λειτουργεί το 4G softmod. κι εγώ πήγα κ το αναβάθμισα αμέσως. Αν ποτέ αποφασίσω να κάνω το 4g mod δλδ πάει η δυνατότητα...
|
|
Conquistador
New Member
|
Post by Conquistador on Jun 8, 2018 20:54:19 GMT 2
Βγήκε νέα έκδοση του Disco firmware (μόνο για το αεροσκάφος), έκδοση 1.7.0. Από τις έως τώρα πληροφορίες που υπάρχουν - γιατί δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση από Parrot - οι αλλαγές είναι: - Η ενεργοποίηση του telnet γίνεται με διπλό πάτημα του power button (πριν το telnet έτρεχε συνέχεια) - Έπαψε πλέον να λειτουργεί το 4G softmod. κι εγώ πήγα κ το αναβάθμισα αμέσως. Αν ποτέ αποφασίσω να κάνω το 4g mod δλδ πάει η δυνατότητα... Άκυρο, μόλις βρήκα αυτό: github.com/uavpal/disco4g/wiki/Manual-firmware-upgrade-and-downgrade-of-Parrot-Disco
|
|
|
Post by dream_master on Jun 9, 2018 18:21:30 GMT 2
Βιντεο απο την σημερινη πτωση. Κατα την επιστροφη του αρχισε να εχει απολεια ισχυς και τρομερους κραδασμους οπως θα δειτε και στο βιντεο. Η ενδειξη που μου εβγαλε στο app ηταν Cut out error.Λογικα ολα οφειλοντε στην μπαταρια που μαλλον εκεινη την στγμη επεσε πολλη χαμηλα και δεν μπορουσε να δωσει αλλο στο σκαφος.
|
|
|
Post by engelo on Jun 9, 2018 18:30:12 GMT 2
Ω ρε φιλε... ευτυχώς στάχια μαξιλαράκι...
|
|
|
Post by dream_master on Jun 9, 2018 19:12:21 GMT 2
Ω ρε φιλε... ευτυχώς στάχια μαξιλαράκι... Αυτο το καλο εχει το disco πεφτει απαλα και οχι σαν πετρα. Αχαχαχ
|
|
|
Post by dream_master on Jun 16, 2018 12:02:02 GMT 2
Μετα απο πολλες ωρες σε edit & upload ολοκληρη την εβδομαδα το βιντεο επιτελους ειναι ετοιμο. Η πτηση εγινε το προηγουμενο Σαββατο εξω απο την πολη του Κιλκις προς το ορος μπελλες και ειχε διαρκεια 1 ωρας και 52 λεπτων. 10 μερες πριν γινει η πτηση μελετηθηκε παρα πολυ η πτηση, τα σημεια που θα πετουσα απο πανω και το υψομετρο απο την επιφανεια της θαλασσας. Υπηρχαν αρκετες βουνοπλαγιες, ανεμογεννήτριες, οπως και στο μισο της πτησης οπου θα πετουσα κοντα στο βουνο Μπελλες, οπου το υψομετρο του εδαφους σε εκεινο το σημειο ειναι μεγαλυτερο. Ολα πηγαν καλα μονο που στο τελος ηθελε αλλα 12 km για να φτασει στην αφερτηρια αλλα δεν εφτασε η μπαταρια Li-ion.Το καλο ειναι οτι προσγειωθηκε σε circuit landing σε χωραφι με σταχυα και δεν επαθε τιποτα απολυτως. Το σκαφος το παρακολουθουσα μεσω του gps tracker που ειχα βαλει μεσα στο σκαφος, και ετσι οταν εμεινε στατικο και δεν ηταν πια σε κινηση καταλαβα οτι εχει πεσει και πηγα και το βρηκα χωρις προβλημα 15 Km εξω απο την πολη. Για μενα τα καλυτερα πλανα τις πτησης ειναι στο 28:30 που περναω διπλα απο τις ανεμογεννήτριες,στο 34:00 οπου στα αριστερα ειναι η λιμνη δοιρανη και απεναντι τα σκοπια, και τελος στο 58:30 οπου φτανω στην οροσειρα Μπελλες η οποια διαχωριζει τα συνορα της Ελλαδας με την Βουλγαρια. Τελος θελω να πω οτι με την Li-ion 6240mah battery σαν και αυτην που εκανα την πτηση η ασφαλες αποσταση για να πεταξουμε ειναι τα 50km.
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Jun 20, 2018 16:10:56 GMT 2
Σημερα παρελαβα το gps tracker για το disco, το δοκιμασα και δουλευει τελεια, Το συγκεκριμενο το διαλεξα για το μεγεθος του που χωραει πολυ ομορφα στον χωρο διπλα στην μπαταρια και δεν εμποδιζει πουθενα. Δεν το είχα δει αρχικά και έκανα σχετικό ερώτημα σε άλλο νήμα. Καλό το Tracking που έβαλες, παρέχει προστασία, αυτό στην ουσία απαιτεί μια SIM DATA ή μια απλή SIM που να έχει ίντερνετ. Αυτό είναι το κακό, απ' όποια εταιρία και αν βάλεις ο χρόνος λήγει κάθε μήνα, δηλ. θέλει τσοντάρισμα καλό σε ετήσια βάση. Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάτι σχετικό χωρίς SIM έστω και για πιο περιορισμένη εμβέλεια;
|
|
|
Post by dream_master on Jun 20, 2018 17:18:09 GMT 2
Απ'οτι θυμαμαι ειχα δει πιο παλια gps tracker χωρις sim αλλα η αγορα τους ειναι ασυμφορη διοτι ειναι πανακριβα. Αυτο που εχω εγω δουλευει με μια micro sim και δουλευει τελεια. Οταν λες να παρεχει προστασια τι ενοεις ακριβως? Απλα χρειαζετε να εχεις δεδομενα διαθεσιμα στον λογαριασμο. Δεν τρωει πολλα, 2 με 3 mb τρωει.
|
|