|
Post by Frontier on Feb 14, 2020 9:40:50 GMT 2
Από το μέλος tsexof
Αγαπητέ φίλε προσπαθώ να εγκαταστήσω ένα σύστημα τηλεκατεύθυνσης σε βάρκα rc.Χρησιμοποιώ τα εξής μέρη:
Πομπός και δέκτης FlyskyFSI6,
APM 2.8,gps ublox neo-m8n,
FPV Radio telemetry,
2 BDESC-S10E-RTR,2 MOTORS 540 KAI
2 μπαταρίες παράλληλα 7.2v,
Power module gm v1.0,, καθώς και το πρόγραμμα Mission planner. Έχω εγκαταστήσει το firmware ArduRover v 2.51 beta, έχω κάνει όλες τις διαδικασίες βαθμονόμησης έχω συνδέσει τους 2 κινητήρες στις εξόδους 1,3 και στην είσοδο χρησιμοποιώ το PPM. Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μπορώ να βάλω σε κίνηση τους κινητήρες(δεν αντιδρούν ούτε στο γκάζι ούτε στην στροφή).Σας παρακαλώ αν είναι εύκολο να μου υποδείξετε βήμα προς βήμα τι πρέπει να κάνω για να λύσω το πρόβλημα μου;
|
|
|
Post by Frontier on Feb 14, 2020 9:45:26 GMT 2
Αγαπητέ φίλε προσπαθώ να εγκαταστήσω ένα σύστημα τηλεκατεύθυνσης σε βάρκα rc.Χρησιμοποιώ τα εξής μέρη: Πομπός και δέκτης FlyskyFSI6, APM 2.8,gps ublox neo-m8n, FPV Radio telemetry, 2 BDESC-S10E-RTR,2 MOTORS 540 KAI 2 μπαταρίες παράλληλα 7.2v, Power module gm v1.0,, καθώς και το πρόγραμμα Mission planner. Έχω εγκαταστήσει το firmware ArduRover v 2.51 beta, έχω κάνει όλες τις διαδικασίες βαθμονόμησης έχω συνδέσει τους 2 κινητήρες στις εξόδους 1,3 και στην είσοδο χρησιμοποιώ το PPM. Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μπορώ να βάλω σε κίνηση τους κινητήρες(δεν αντιδρούν ούτε στο γκάζι ούτε στην στροφή).Σας παρακαλώ αν είναι εύκολο να μου υποδείξετε βήμα προς βήμα τι πρέπει να κάνω για να λύσω το πρόβλημα μου; Μπορείτε να βάλετε την σελίδα προϊόντος του APM που χρησιμοποιείτε; Ο APM κανονικά ΔΕΝ υποστηρίζει PPM, γιαυτό και δεν μπορείτε να οπλίσετε τα μοτέρ. Πιθανότατα ΔΕΝ αναγνωρίζει σωστά την τηλεκατεύθυνση ακόμα και στην φάση του calibration στο Mission Planner. Χρησιμοποιήστε PWM εξόδους από τον receiver της FlySky προς τον APM.
|
|
tsexof
New Member
ARDUPILOT APM 2.8 CONTROLLER+ GPS COMPASS UBLOX NEO M8N
|
Post by tsexof on Feb 14, 2020 19:50:17 GMT 2
Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Η σελίδα με τα στοιχεία του apm είναι:
στο ευρετήριο της google: archived:apm 2.5 and 2.6 overview
Προσπάθησα με PWM άλλα δεν κατάφερα τίποτε ,με το PPM δίνω (σήμερα το κατάφερα) κίνηση στους κινητήρες άλλα όχι όπως θέλω. Έχω συνδέσει τους 2 κινητήρες στην έξοδο στα 1,3 κανάλια. Έκανα μίξη ως εξής mix 1=on=master 3 sslave 1 100%100%44%, mix 2 ,on,master 2-slave 3 -100%-0%-0 mix 3 -on -master 2 slave 1- 0%, -100%,0% Χρησιμοποιώ το Mode 2 Αποτέλεσμα: Ο διακόπτης SWC στο manual ο αριστερός βραχίωνας δίνει κίνηση στο δεξιό κινητήρα αμέσως και αριστερός ξυπνάει μετά το μέσον της διαδρομής. Δεξιά στροφή δίνεται από τον αλλο βραχίωνα όταν τον μετακινώ στα δεξιά και αριστερή στροφή όταν τον μετακινώ αριστερά. Γενικά είμαι κάπως αισιόδοξος ότι θα βρω την λύση και με την δίκη σου βοήθεια! !)Θέλω οι 2 κινητήρες να ξεκινούν μαζί 2)Να παραγγείλω ένα: 8 Channel PPM Encoder Board Module Version 2 APM 2.5 PX4 PIXHAWK Support; μήπως μπερδεύεται ο PPm του δικού μου APM 2.8; Ευχαριστώ εκ των πρότερων
|
|
tsexof
New Member
ARDUPILOT APM 2.8 CONTROLLER+ GPS COMPASS UBLOX NEO M8N
|
Post by tsexof on Feb 20, 2020 23:17:08 GMT 2
Fro0ntier Κατάφερα να ολοκληρώσω με επιτυχια το στήσιμο της βαρκας. Οι κινητηρες λειτουργουν κανονικα και μεμονωμένα9aristera dejia). Έχω ενα πρόβλημα. Στo πισω μερος της βάρκας εχω εγκαταστει ενα servo (1PC FUTABA S3003 Servo Switch Device Aluminum Throw Dispenser w Mechanical RC Fishing Bait Boat Parts (aliexpress), αλλα δεν ξερω τον τρόπο να το λειτουργήσω. Σε π[οιο σημειο του apm θα το εγκαταστησω και με ποιο συνδυασμο;
|
|
|
Post by Frontier on Feb 23, 2020 18:01:44 GMT 2
Fro0ntier Κατάφερα να ολοκληρώσω με επιτυχια το στήσιμο της βαρκας. Οι κινητηρες λειτουργουν κανονικα και μεμονωμένα9aristera dejia). Έχω ενα πρόβλημα. Στo πισω μερος της βάρκας εχω εγκαταστει ενα servo (1PC FUTABA S3003 Servo Switch Device Aluminum Throw Dispenser w Mechanical RC Fishing Bait Boat Parts (aliexpress), αλλα δεν ξερω τον τρόπο να το λειτουργήσω. Σε π[οιο σημειο του apm θα το εγκαταστησω και με ποιο συνδυασμο; Δες εδώ: ardupilot.org/rover/docs/rover-motor-and-servo-configuration.html
|
|