|
Post by Frontier on Mar 22, 2018 9:25:26 GMT 2
Νέο firmware upgrade για το Mavic Air. Το upgrade - δεν το έχω περάσει ακόμα - διορθώνει αρκετά θέματα που έχει η τρέχουσα έκδοση και αναβαθμίζει και το firmware των μπαταριών επίσης. Εγκατάσταση είτε μέσω του DJI Go 4, είτε μέσω του DJI Assistant 2.
Ιστορικό αλλαγών
What’s New? Aircraft: - Increased the descent speed to 3 m/s when flying forward. - Added support for operating at 5.8 GHz in Thailand. - Fixed an issue where the gimbal would drift when the aircraft’s heading changes. - Fixed an issue where the aircraft would shake when using ActiveTrack. - Added message if failure to take panoramas or an Asteroid QuickShot occurs (requires DJI GO 4 v4.2.8 and higher). - Fixed an issue where the remote controller was unable to link with the aircraft when operating in some regions. - Fixed an issue where the aircraft would fail to take a panorama in Sport mode or when APAS is enabled. - Fixed an issue where Intelligent Flight Battery firmware would not be updated when functioning abnormally. - Fixed an issue of video lag when the aircraft’s heading changes. - Fixed an issue of ghosting in photos. - Fixed an issue where the aircraft would fail to decelerate automatically when landing.
Notes: - Restart the aircraft and remote controller after the upgrade is complete.
Μετά την αναβάθμιση θα πρέπει να επαναρυθμίσετε τις παραμέτρους της κάμερας, όπως και την βασική παραμετροποίηση του αεροσκάφους (RTH, αισθητήρες αποφυγής κ.λ.π). Το firmware το πέρασα μέσω DJI Assistant 2 και πρέπει να αναβαθμιστούν και οι μπαταρίες.
|
|
|
Post by Frontier on Apr 10, 2018 20:42:05 GMT 2
Μερικές πανοραμικές φωτογραφίες 180 μοιρών. Η συναρμογή γίνεται απευθείας από την κάμερα του Air, δεν χρησιμοποιήθηκε εξωτερική εφαρμογή.
|
|
|
Post by Frontier on Apr 22, 2018 18:34:04 GMT 2
Από την σημερινή πτήση, όπου έγινε και το βίντεο (θα ανέβει σύντομα) με τα waypoints του Litchi στο Mavic Air.
|
|
|
Post by Frontier on Apr 23, 2018 15:02:02 GMT 2
Αυτόνομη προγραμματισμένη πτήση με χρήση του Litchi στο DJI Mavic Air.
|
|
Nicos
Junior Member
ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ ΣΤΑ DRONES
|
Post by Nicos on Apr 24, 2018 20:22:26 GMT 2
Το Lichie beta αυτό είναι για Android? Και πως θα το αποκτήσω αυτό εγώ που δεν έχω καθόλου το Litchie?
|
|
|
Post by Frontier on Apr 25, 2018 6:41:10 GMT 2
Το Lichie beta αυτό είναι για Android? Και πως θα το αποκτήσω αυτό εγώ που δεν έχω καθόλου το Litchie? Επειδή βγαίνουν συνέχεια νέες εκδόσεις του Litchi, αρχικά δες εάν η stable έκδοση υποστηρίζει το Air. Το Litchi υπάρχει τόσο σε Android όσο και σε iOS. Αφού το αγοράσεις (μέσω του store της εκάστοτε πλατφόρμας, Andoid/iOS), για να μπεις στην λίστα των beta-testers και να αρχίσουν να σου έρχονται οι beta εκδόσεις, πας σε αυτήν την σελίδα και ακολουθείς τις οδηγίες: flylitchi.com/beta
|
|
Nicos
Junior Member
ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ ΣΤΑ DRONES
|
Post by Nicos on Apr 25, 2018 6:54:48 GMT 2
Το Lichie beta αυτό είναι για Android? Και πως θα το αποκτήσω αυτό εγώ που δεν έχω καθόλου το Litchie? Επειδή βγαίνουν συνέχεια νέες εκδόσεις του Litchi, αρχικά δες εάν η stable έκδοση υποστηρίζει το Air. Το Litchi υπάρχει τόσο σε Android όσο και σε iOS. Αφού το αγοράσεις (μέσω του store της εκάστοτε πλατφόρμας, Andoid/iOS), για να μπεις στην λίστα των beta-testers και να αρχίσουν να σου έρχονται οι beta εκδόσεις, πας σε αυτήν την σελίδα και ακολουθείς τις οδηγίες: flylitchi.com/betaΟκ. Ευχαριστώ, θα το κάνω.....Καλημέρα!
|
|
|
Post by Frontier on Apr 25, 2018 7:14:19 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on May 4, 2018 8:08:22 GMT 2
Νέο firmware update για το Mavic Air (v01.00.0400) και το χειριστήριο, αρκετά σημαντική αναβάθμιση σε ζητήματα ασφάλειας πτήσεων.
Aircraft: Improved firmware data safety. Fixed an issue where GPS location changes inexplicably, and when RTH is abnormal due to compass interference. Optimized vision arithmetic to improve flight performance at both high altitudes or over unclear ground patterns. Improved camera stability. Improved safety for ActiveTrack and SmartCapture. Notes: Make sure you update the DJI GO 4 app to the latest 4.2.12 version or higher before updating the firmware. Once the firmware has been updated, it cannot be downgraded to a former version. Restart the aircraft and remote controller after the upgrade is complete. Please note that the firmware update may reset various Main Controller Settings, such as the RTH Altitude and Maximum Flight Distance, to factory defaults. Before the update, take note of your preferred DJI GO 4 settings, and readjust them after the update to suit your preference. This firmware update resets the camera settings. GEO zone authorization will be disabled after this firmware update. Please reinstall it again. If the firmware upgrade fails, restart aircraft, remote controller and DJI GO 4 or DJI Assistant 2, and retry.
Η αναβάθμιση επηρεάζει και το firmware των μπαταριών, άρα μόλις γίνει η αναβάθμιση αεροσκάφους+χειριστηρίου προχωράμε στην αναβάθμιση και των επιπρόσθετων μπαταριών χωριστά.
|
|
|
Post by Frontier on May 5, 2018 20:05:48 GMT 2
|
|
|
Post by engelo on May 15, 2018 7:34:09 GMT 2
Κάτοχος Mavic κι εγώ !!!
Πούλησα MAvic pro platinum και βολτάρω με κατακόκκινο mavic air !!!!
|
|
|
Post by petersea on May 15, 2018 8:33:30 GMT 2
Κάτοχος Mavic κι εγώ !!! Πούλησα MAvic pro platinum και βολτάρω με κατακόκκινο mavic air !!!! Καλοτάξιδο απολαυστικές πτήσεις και προσγειώσης να έχεις!!!
|
|
|
Post by Frontier on May 15, 2018 10:53:22 GMT 2
Κάτοχος Mavic κι εγώ !!! Πούλησα MAvic pro platinum και βολτάρω με κατακόκκινο mavic air !!!! Καλωσήρθες στο club, καλές πτήσεις
|
|
|
Post by engelo on Jun 9, 2018 18:14:43 GMT 2
|
|
|
Post by engelo on Jun 10, 2018 7:32:02 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Jun 10, 2018 10:38:19 GMT 2
Μια λίστα με τα θέματα που υπάρχουν στην έκδοση .0400 του Air firmware: forum.dji.com/thread-151367-1-1.htmlΣτον απόηχο των προβλημάτων αυτών και μετά το πρόσφατο θέμα που είχε ο engelo, προτείνω σε όσους έχουν την .0300 έκδοση firmware να μην αναβαθμίσουν στην .0400. Όσοι είναι ήδη στην .0400, αναμονή για την νέα έκδοση του DUMLDore που θα υποστηρίζει rollback από την .0400 -> .0300. Για όσους έχουν πρόβλημα με drifing ή yawing στον αέρα, refresh του firmware και μετά καλιμπράρισμα των αισθητήρων αποφυγής πιθανότατα να λύνει το πρόβλημα (τουλάχιστον αυτό έγινε στην δική μου περίπτωση).
|
|
|
Post by Frontier on Jun 10, 2018 20:16:41 GMT 2
Μόλις γύρισα από πτήση στο γήπεδο. Έγινε δοκιμή όλων των flight modes καθώς και του ActiveTrack, κανένα απολύτως πρόβλημα ή drifting.
|
|
|
Post by Frontier on Jun 11, 2018 18:21:02 GMT 2
Με την πρόσφατη φάση του engelo, ασχολήθηκα λίγο περισσότερο με το DJI Assistant 2 και το πως γίνονται οι αναβαθμίσεις. Το Air το είχα αναβαθμίσει με το Go, δεν είχα χρησιμοποιήσει ποτέ το Assistant με αυτό. Είχα περάσει την τελευταία έκδοση (.0400) στο αεροσκάφος - το Go δεν βγάζει νέες εκδόσεις όταν υπάρχει σύνδεση στο δίκτυο - και είχα αναβαθμίσει και όλες τις μπαταρίες. Δεν ξέρω πως μου ήρθε, συνδέω Κυριακή πρωί το Air με το DJI Assistant 2: ενώ είχα περασμένη την τελευταία έκδοση, μου βγάζει αναβάθμιση. Παρατήρησα ότι εκεί που γράφει τον αριθμό της έκδοσης (αυτό που έχω επισημάνει στην φωτογραφία), έγραφε V01.00.0400-, είχε δηλ. μια παύλα (-) μετά τον αριθμό της έκδοσης. Είχα διαβάσει στην λίστα του DUMLDore ότι η παύλα υποδηλώνει ασυμφωνία της έκδοσης firmware με κάποιο από τα modules του (το firmware στα DJI είναι αρθρωτό, δηλ. το κάθε υποσύστημα έχει και το δικό του firmware, δεν είναι ενιαίο το firmware για όλο το αεροσκάφος). Προφανώς από την αναβάθμιση του Go κάτι δεν πέρασε σωστά και το Assistant 2 ζητούσε να το αναβαθμίσω. Έκανα reset factory defaults, αναβάθμισα το firmware με το Assistant 2, ξαναέκανα μετά reset factory defaults και πήγα για πτήση. Κανένα απολύτως πρόβλημα, ούτε drift ούτε κάποια "παλαβά" με ελαφρύ yawing που έκανε.
|
|
|
Post by engelo on Jun 11, 2018 19:12:09 GMT 2
Εγώ πάλι κάνω update ΜΟΝΟ μέσω υπολογιστή.
Επίσης Μάνο το Mavic Air έχει 2 IMU's!!!
|
|
|
Post by Frontier on Jun 12, 2018 6:42:46 GMT 2
Εγώ πάλι κάνω update ΜΟΝΟ μέσω υπολογιστή. Επίσης Μάνο το Mavic Air έχει 2 IMU's!!! Το γνωρίζω αυτό, σου είχα πει άλλωστε που βλέπεις και την κατάστασή τους. Έχει όμως μία πυξίδα (το Mavic Pro έχει δύο). Το δικό μου πάντως μετά από το refresh με το Assistant και την παραπάνω διαδικασία, πετάει μια χαρά, δύο μπαταρίες έκανα την Κυριακή.
|
|
|
Post by Frontier on Jul 20, 2018 20:15:42 GMT 2
|
|
|
Post by Vako on Jul 21, 2018 6:42:09 GMT 2
Σήμερα σειρά είχε το Mavic Air να τραβήξει μερικές πανοραμικές φωτογραφίες της Λαγκάδας. Τα έβγαλες βόλτα βλέπω ένα ένα...
|
|
|
Post by sotirist on Jul 21, 2018 6:59:02 GMT 2
Σήμερα σειρά είχε το Mavic Air να τραβήξει μερικές πανοραμικές φωτογραφίες της Λαγκάδας. Σούπερ frontier! Είσαι τυχερός που είσαι σε τέτοιο μέρος 🙂🙂🙂 Σε τι ανάλυση ειναι;
|
|
|
Post by Frontier on Jul 21, 2018 7:57:03 GMT 2
Σήμερα σειρά είχε το Mavic Air να τραβήξει μερικές πανοραμικές φωτογραφίες της Λαγκάδας. Τα έβγαλες βόλτα βλέπω ένα ένα... Να μην παραπονιέται και αυτό...
|
|
|
Post by Frontier on Jul 21, 2018 7:59:04 GMT 2
Σήμερα σειρά είχε το Mavic Air να τραβήξει μερικές πανοραμικές φωτογραφίες της Λαγκάδας. Σούπερ frontier! Είσαι τυχερός που είσαι σε τέτοιο μέρος 🙂🙂🙂 Δυστυχώς, μόνο Σ/Κ μπορώ να είμαι εκεί, αλλά περιμένω την άδεια Τα πανοράματα Σωτήρη είναι ανάλυσης 6144x2140. Θα πρέπει να πατήσετε πάνω στην εικόνα μέσα στο site του postimage.io για να φανούν στην κανονική τους ανάλυση (η προεπισκόπιση τα δείχνει συμπιεσμένα).
|
|
|
Mavic Air
Jul 21, 2018 19:15:14 GMT 2
via mobile
Post by petersea on Jul 21, 2018 19:15:14 GMT 2
Σήμερα σειρά είχε το Mavic Air να τραβήξει μερικές πανοραμικές φωτογραφίες της Λαγκάδας. Καταπληκτικες φωτογραφίες!!!είναι καλύτερες από του p4p η έτσι τις βλέπω εγώ;
|
|
|
Post by Frontier on Jul 21, 2018 21:55:35 GMT 2
Σήμερα σειρά είχε το Mavic Air να τραβήξει μερικές πανοραμικές φωτογραφίες της Λαγκάδας. Καταπληκτικες φωτογραφίες!!!είναι καλύτερες από του p4p η έτσι τις βλέπω εγώ; Είναι πολύ καλές αλλά σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζουν τις αντίστοιχες πανοραμικές του P4P.
|
|
|
Post by engelo on Aug 30, 2018 17:15:21 GMT 2
|
|
|
Post by engelo on Aug 30, 2018 17:17:01 GMT 2
|
|
gesvts
Junior Member
|
Post by gesvts on Aug 30, 2018 17:40:50 GMT 2
Τι πανικός γίνεται στο dji forum? Θα κάνω μια δοκιμή στα μέρη μου, και αν είναι θα γυρίσω μια έκδοση πίσω. Αν και είχα πετάξει Πρέβεζα με το τελευταίο firmware, μια φορά αποσυνδεθηκε για ελάχιστα δευτερόλεπτα, κατά τα άλλα δεν είχα πιο χοντρά προβλήματα, σαν αυτά τα τελευταία.
|
|