|
Post by Frontier on Aug 30, 2018 18:34:50 GMT 2
Εδώ είναι νήμα του Mavic Pro. Καμία σχέση αυτά που λες με αυτά που αναφέρει ο gesvts. Για το Air κατά τα άλλα έχεις δίκιο, η .400 έχει σοβαρά θέματα. Αλλά και στο Mavic 2 τόσο στο MavicPilots.com όσο και στο RCgroups γίνεται χαμός με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (υπερθέρμανση μοτέρ και gimbal).
|
|
|
Post by engelo on Aug 30, 2018 21:16:13 GMT 2
Ooops εχετε απολυτο δικιο το προβλημα ειναι στο Air
Απλά είναι ακριβώς ίδια συμπτώματα με τα Air...
Δεν ξέρω, με το software τα έχει κάνει ΣΚΑΤΑ η dji !!!
|
|
|
Post by Frontier on Aug 31, 2018 7:03:42 GMT 2
Δεν ξέρω, με το software τα έχει κάνει ΣΚΑΤΑ η dji !!! Το κακό είναι ότι αντί να ασχοληθεί με τα bugs, βγάζει νέα μοντέλα που και αυτά έχουν ΑΛΛΑ bugs και το κακό διαιωνίζεται.
|
|
|
Post by engelo on Aug 31, 2018 8:16:16 GMT 2
Δεν ξέρω, με το software τα έχει κάνει ΣΚΑΤΑ η dji !!! Το κακό είναι ότι αντί να ασχοληθεί με τα bugs, βγάζει νέα μοντέλα που και αυτά έχουν ΑΛΛΑ bugs και το κακό διαιωνίζεται. Ετσι ακριβώς !!!
|
|
|
Post by engelo on Sept 8, 2018 23:11:41 GMT 2
Το Air είχε καλές προοπτικές..
Το κάψανε ομως με τα updates !!!!
Εγώ έχω πετάξει πάρα πολά χιλιόμετρα και απλά γράφω στα @@ τα μηνύματα ... χααχαχαχ
|
|
|
Post by Frontier on Sept 9, 2018 10:42:10 GMT 2
Εngelo το ξέρω, τα διάβασα όλα, απλά είδα πολλούς να γράφουν ότι δεν θα πάρουν το 2 και σε λίγο όλοι θα το έχουν αγοράσει...!! Απορώ όμως πως ο Frontier πήρε το Air, τέλος π. και γω αν δεν είχε αυτό το θέμα με την μετάδοση θα το σκεφτόμουν. Το Air το πήρα λόγω μεγέθους (αρκετά καλό με τους περιορισμούς του και λίγο μεγαλύτερο από το Spark) και έδωσα το Mavic Pro πάλι λόγω μεγέθους (πολύ μεγάλο σε σχέση με το Air, δεν με ενδιαφέρει η εμβέλεια, πετάω εντός ορίων νομιμότητας). Το ίδιο ισχύει και για το Mavic 2 - είναι ακόμα μεγαλύτερο και βαρύτερο από το Mavic Pro - και δεν είναι για εμένα πλέον φορητό. Όλα αυτά κάνουν 4K@30fps άρα για βίντεο είναι στην ίδια κατηγορία, αισθητήρες και λοιπές αηδίες έχω πει πολλές φορές ότι δεν με ενδιαφέρουν. Το Air δυστυχώς χαντακώθηκε από την dji με το firmware και εκτιμώ ότι δεν θα στρώσει γρήγορα, αν βγάλουν update μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι θαύμα (έχω ανοίξει support case με την dji, έχω στείλει στοιχεία/τηλεμετρία όπως και πάρα πολλοί άλλοι, αλλά 4 μήνες δεν έγινε τίποτα). Στο P4 (το απλό, όχι το P4P) έκαναν 13 ολόκληρους μήνες να βγάλουν firmware upgrade (έκδοση 2.xxx) που να διορθώνει κάποια επικίνδυνα ζητήματα που είχε και τότε η dji είχε λίγα μοντέλα σχετικά να υποστηρίξει, όχι τώρα που έχει τόσα σε κυκλοφορία (άρα η πρόγνωση δεν είναι καλή). Μακάρι να διαψευστώ βέβαια και να το διορθώσει άμεσα, αλλά είναι ήδη 4 μήνες που τρέχει το προβληματικό fw και αναβάθμιση καμία. H δε πολιτική της dji που δεν επιτρέπει fw downgrade, πρακτικά αχρηστεύει το σκάφος. Εννοείται ότι αναθεωρώ πράγματα - δεν είμαι κολλημένος ούτε με μάρκες ούτε με μοντέλα - και προφανώς αναθεωρώ και αξιολογώ ξανά τα μοντέλα σύμφωνα με την τιμή πώλησής τους. Στην παρούσα φάση, το Mavic 2 - τόσο το zoom όσο και το pro - δεν αξίζουν κατά την γνώμη μου γιατί είναι υπερτιμημένα για αυτά που προσφέρουν. Όπως έγραψα και πιο πάνω, αν η τιμή τους διορθωθεί, αυτό αλλάζει, πάντα βέβαια λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς τους (π.χ δεν πρόκειται να κάνουν 4Κ@60fps λόγω hardware περιορισμού). Από τα δύο, το zoom έχει το καλύτερο vfm, αλλά κανένα και από τα δύο Mavic 2 δεν έχει το vfm και την καινοτομία που το Mavic Pro είχε όταν κυκλοφόρησε το 2016, είναι ξαναζεσταμένο φαγητό.
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Sept 9, 2018 17:09:27 GMT 2
Frontier το Air μου άρεσε, έχει το κάτι παραπάνω από το Spark και δεν φεύγει πολύ σε τιμή, κάποιες φορές το έδινε το GB κάπου στα 600€.Πραγματικά από τότε που είδα την παρουσίαση-κριτική σου, που είπες ότι δεν θα το αγόραζες, δεν το ξανακοίταξα είναι η αλήθεια. Φυσικά και δεν είναι κακό να αναθεωρούμε, απλά και μόνο το ότι αλλάζουν οι συνθήκες αρκεί. Μια και μόνη ερώτηση για τα UpD... δεν υπάρχει δυνατότητα να γυρίσει κάποιος σε μια προηγούμενη έκδοση; Στα κομπιούτερ ας πούμε βάζουμε ένα πρόγραμμα που αντικαθιστά το προηγούμενο πχ. Java και αν μας δημιουργεί προβλήματα την πετάμε και ξαναβάζουμε την παλιά έκδοση, στα drone δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα; Διαβάζω σε ομάδες κυρίως Mavic και γελάω-απορώ με αυτά που βλέπω, όλοι ξαφνικά έχουν προβλήματα;
|
|
|
Post by Frontier on Sept 9, 2018 18:15:59 GMT 2
Μια και μόνη ερώτηση για τα UpD... δεν υπάρχει δυνατότητα να γυρίσει κάποιος σε μια προηγούμενη έκδοση; Σε όλες τις πλατφόρμες γίνεται αυτό, αλλά μόνο η dji δεν το επιτρέπει πια. Παλαιότερα, επέτρεπε το downgrade στην ακριβώς προηγούμενη έκδοση, αλλά αυτή τη δυνατότητα έχει σταματήσει πλέον να την επιτρέπει για όλα της τα αεροσκάφη εδώ και αρκετούς μήνες. Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι θέλει εκείνη να ελέγχει απόλυτα την πλατφόρμα και να μην επιτρέπει user-mods (σε επίπεδο software). Ο engelo έβαλε ένα link στο νήμα του Air - για να μην συνεχίζουμε την κουβέντα εδώ - από το ίδιο το forum της dji με τα θέματα που έχει. Αντίστοιχο νήμα (στο forum της dji) υπάρχει και για το Mavic Pro όπως και το Mavic 2 series. To κακό είναι ότι κάθε νέα έκδοση firmware διορθώνει θέματα αλλά εμφανίζει άλλα και σε συνδιασμό με την απαγόρευση downgrade, η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς.
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Sept 9, 2018 19:44:19 GMT 2
Frontier: To κακό είναι ότι κάθε νέα έκδοση firmware διορθώνει θέματα αλλά εμφανίζει άλλα και σε συνδιασμό με την απαγόρευση downgrade, η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς. ...
|
|
|
Post by Frontier on Sept 10, 2018 7:22:35 GMT 2
Κλασσική απάντηση dji support: έχουν δεδομένα, θα ενημερώσουν για αλλαγές, δεν επιτρέπουν downgrade αλλά καμία αλλαγή/αναβάθμιση δεν κυκλοφορεί (4+ μήνες τώρα). Έχω ανοίξει κανονικά ticket, έχω στείλει πλήρη δεδομένα τηλεμετρίας και βίντεο - για να μην "ισχυριστούν" ότι δεν τα είδαν από το forum τους (έχει παρατηρηθεί ότι admins στο forum της dji λογοκρίνουν τέτοια μηνύματα ώστε να μην φαίνονται τα σοβαρά προβλήματα που έχουν τα προϊόντα της dji) - αλλά το αποτέλεσμα το ίδιο: τίποτα. screenshots.firefox.com/4lNNEdrYtbJTfggS/www.facebook.com
|
|
|
Post by Frontier on Sept 10, 2018 11:07:54 GMT 2
Αυτά δεν λένε τίποτα και δεν τα κοιτάνε, τα λογοκρίνουν. Άνοιξε ticket στο support και στείλε τους δεδομένα από το DJI Assistant και βίντεο, μπας και πάρει μπροστά το μυαλό τους και βγάλουν καμιά αναβάθμιση.
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Sept 10, 2018 15:05:33 GMT 2
Ναι η σύνδεση με το RC είναι WIFI ... FCC --->ρυθμίσεις για αμερική να φανταστεί το σπαρκ παει 2,000μ EC ---> ρυθμίσεις για Ευρώπη σπαρκ 500μ (και ούτε) Ίδιο hardware αλλες ρυθμίσεις Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι με μπόλικη αφέλεια; Οι δυο τρόποι είναι επιλέξιμοι; Αν είναι, γιατί δεν βάζει όποιος το έχει το FCC, ποιος τον εμποδίζει, ο νόμος; Εκτός αν τα drone που έρχονται ΕΕ και Ελλάδα δεν έχουν FCC...
|
|
|
Post by engelo on Sept 10, 2018 16:19:02 GMT 2
Ο νόμος ΕΕ
|
|
|
Post by Frontier on Sept 10, 2018 16:47:35 GMT 2
Ναι η σύνδεση με το RC είναι WIFI ... FCC --->ρυθμίσεις για αμερική να φανταστεί το σπαρκ παει 2,000μ EC ---> ρυθμίσεις για Ευρώπη σπαρκ 500μ (και ούτε) Ίδιο hardware αλλες ρυθμίσεις Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι με μπόλικη αφέλεια; Οι δυο τρόποι είναι επιλέξιμοι; Αν είναι, γιατί δεν βάζει όποιος το έχει το FCC, ποιος τον εμποδίζει, ο νόμος; Εκτός αν τα drone που έρχονται ΕΕ και Ελλάδα δεν έχουν FCC... Η διαφορά μεταξύ των δύο προτύπων είναι η ισχύς της εκπομπής και το εύρος των διαθέσιμων καναλιών. Σε FCC έχεις λιγότερα διαθέσιμα κανάλια, αλλά πολύ μεγαλύτερη ισχύ εκπομπής. Σε CE έχεις περισσότερα διαθέσιμα κανάλια, αλλά πολύ μικρότερη ισχύ εκπομπής. Το κύκλωμα είναι το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις, η επιλογή λειτουργίας (CE/FCC) γίνεται από το firmware του R/C και του αεροσκάφους. Υπάρχει τρόπος να ενεργοποιήσεις FCC mode στην Ευρώπη (δες στο νήμα του Spark για την διαδικασία, το ίδιο ισχύει και για το Mavic Air) και να επεκτείνεις την εμβέλεια. Βέβαια, σε πυκνό αστικό ιστό, το FCC mode θα σου δώσει μεγαλύτερη εμβέλεια αλλά ίσως έχεις lag επειδή θα έχει λιγότερα κανάλια να επιλέξει ώστε να αποφύγει τις παρεμβολές. Σε ανοικτό χώρο βέβαια, έχει σημαντική διαφορά. Το CE mode σε κάθε περίπτωση έχει μικρότερη εμβέλεια από το FCC mode, αλλά έχει παρατηρηθεί ορισμένες περιπτώσεις (Parrot Anafi σύμφωνα με τα λεγόμενα του sotirist) όπου το CE mode δίνει μεγαλύτερη εμβέλεια από το FCC mode, λογικά γιατί θα δέχεται λιγότερες παρεμβολές.
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Sept 10, 2018 16:56:01 GMT 2
Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον Frontier για όποιον είναι στην επαρχία και έχει "καθαρό" χώρο, εκεί το FCC μπορεί να δώσει άριστα αποτελέσματα. Ευχαριστώ, θα το έχω υπόψη μου στην περίπτωση απόφασης για Air.
|
|
|
Post by sotirist on Sept 10, 2018 19:20:13 GMT 2
Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι με μπόλικη αφέλεια; Οι δυο τρόποι είναι επιλέξιμοι; Αν είναι, γιατί δεν βάζει όποιος το έχει το FCC, ποιος τον εμποδίζει, ο νόμος; Εκτός αν τα drone που έρχονται ΕΕ και Ελλάδα δεν έχουν FCC... Η διαφορά μεταξύ των δύο προτύπων είναι η ισχύς της εκπομπής και το εύρος των διαθέσιμων καναλιών. Σε FCC έχεις λιγότερα διαθέσιμα κανάλια, αλλά πολύ μεγαλύτερη ισχύ εκπομπής. Σε CE έχεις περισσότερα διαθέσιμα κανάλια, αλλά πολύ μικρότερη ισχύ εκπομπής. Το κύκλωμα είναι το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις, η επιλογή λειτουργίας (CE/FCC) γίνεται από το firmware του R/C και του αεροσκάφους. Υπάρχει τρόπος να ενεργοποιήσεις FCC mode στην Ευρώπη (δες στο νήμα του Spark για την διαδικασία, το ίδιο ισχύει και για το Mavic Air) και να επεκτείνεις την εμβέλεια. Βέβαια, σε πυκνό αστικό ιστό, το FCC mode θα σου δώσει μεγαλύτερη εμβέλεια αλλά ίσως έχεις lag επειδή θα έχει λιγότερα κανάλια να επιλέξει ώστε να αποφύγει τις παρεμβολές. Σε ανοικτό χώρο βέβαια, έχει σημαντική διαφορά. Το CE mode σε κάθε περίπτωση έχει μικρότερη εμβέλεια από το FCC mode, αλλά έχει παρατηρηθεί ορισμένες περιπτώσεις (Parrot Anafi σύμφωνα με τα λεγόμενα του sotirist ) όπου το CE mode δίνει μεγαλύτερη εμβέλεια από το FCC mode, λογικά γιατί θα δέχεται λιγότερες παρεμβολές. Ισχύει, από την εμπειρία μου στο Anafi, όταν ΔΕΝ έχει παρεμβολές στα 2,4 διαπρέπει. Η Parrot το έχει πάει μέχρι 4,5 χλμ στα 2,4G, βέβαια σε λαγκάδια. Εγώ το έχω πάει μέχρι 3,5 χλμ σε θάλασσα. Σ
|
|
|
Post by Frontier on Sept 11, 2018 11:50:08 GMT 2
|
|
|
Post by engelo on Sept 11, 2018 19:10:06 GMT 2
Έχω κάνει μίλιαααααα....
|
|
|
Post by Frontier on Sept 11, 2018 20:22:27 GMT 2
|
|
|
Post by engelo on Sept 11, 2018 20:33:47 GMT 2
Εχω ασφάλεια λέμε...
|
|
|
Post by Frontier on Sept 11, 2018 20:45:49 GMT 2
Η ασφάλεια καλύπτει και το drone ή μόνο αστική ευθύνη; Εγώ έχω care refresh, αλλά δεν το πετάω μέχρι να διορθώσει τα σοβαρά θέματα.
|
|
|
Post by engelo on Sept 11, 2018 21:58:50 GMT 2
Care Refresh έχω κι εγώ.. Αστική Ευθύνη προς τρίτους μόνο στο Inspire.
Και γιατι δεν το πετάς με care refresh.. Ασε να λήξει και να μην έχεις χαρεί το drone
|
|
|
Post by Frontier on Sept 12, 2018 7:01:28 GMT 2
Και γιατι δεν το πετάς με care refresh.. Ασε να λήξει και να μην έχεις χαρεί το drone Θα έχει φύγει νωρίτερα και θα αντικατασταθεί με το Anafi Work.
|
|
|
Post by engelo on Sept 12, 2018 8:57:09 GMT 2
Εχετε πρόβλημα με το fligh log sync ?
Απο χθες σε iPad mini, iPad air2 και galaxy s9+ βγάζει errors...
|
|
|
Post by Frontier on Sept 12, 2018 9:19:35 GMT 2
Εχετε πρόβλημα με το fligh log sync ? Απο χθες σε iPad mini, iPad air2 και galaxy s9+ βγάζει errors... Χθες απόγευμα πέταξα το P4P και συγχρόνισε κανονικά χωρίς θέματα. Ίσως έχει κάποιο προσωρινό σφάλμα δικτύου, μόνο στο Air στο κάνει; Τι σφάλμα βγάζει; Δοκίμασε να οπλίσεις τα μοτέρ στο P4P ή στο I2 στο έδαφος (απλά για να καταγράψει το συμβάν) και μετά συγχρόνισε.
|
|
|
Post by engelo on Sept 12, 2018 12:37:10 GMT 2
Προσπαθώ να συγχρονίσω τα δεδομένα με συσκευή... δεν χρειάζεται να έχεις drone on ...
Απλά πριν τελειώσει βγάζει sync error
|
|
|
Post by Frontier on Sept 12, 2018 12:40:49 GMT 2
Προσπαθώ να συγχρονίσω τα δεδομένα με συσκευή... δεν χρειάζεται να έχεις drone on ... Απλά πριν τελειώσει βγάζει sync error Δεν είπα να έχεις συνδεδεμένο το σκάφος, πρότεινα να δημιουργήσεις μια νέα εγγραφή στο μητρώο από άλλο σκάφος, μήπως και εκεί είναι το πρόβλημα. Πριν 1 λεπτό έκανα συγχρονισμό των πτήσεων από άλλο κινητό από αυτό που πετάω και βγάζει sync records error, άρα πιθανότατα είναι γενικό πρόβλημα. dji Go 4.3.0
|
|
|
Post by Vako on Sept 12, 2018 12:43:19 GMT 2
Προσπαθώ να συγχρονίσω τα δεδομένα με συσκευή... δεν χρειάζεται να έχεις drone on ... Απλά πριν τελειώσει βγάζει sync error Μου το βγαζει και εμενα συνεχεια αλλα το αποτελεσμα ειναι οκ τα συνχρονιζει. Μια φορα μονο μου ειχε γραψει οκ μεχρι το 100%. Ολες τις αλλες φορες μονιμα error
|
|
|
Post by Frontier on Sept 12, 2018 12:45:35 GMT 2
Τώρα που δοκίμασα ξανά συγχρονίζει και είναι στο 42%, πριν έβγαζε αμέσως sync error. Πιθανότατα οι log servers έχουν φόρτο.
|
|
|
Mavic Air
Sept 12, 2018 12:58:35 GMT 2
via mobile
Post by whatsup on Sept 12, 2018 12:58:35 GMT 2
Σκέφτομαι να αγοράσω το mavic air αλλά τελευταία διαβάζω διάφορα για αποσυνδέσεις, για τα update.. Εσείς που έχετε εμπειρία τι γνώμη έχετε; Να το αγοράσω ή όχι; Και αν το αγοράσω θα είναι με το αρχικό firmware; Δηλαδή αν το μπλοκάρω να μην κάνει update θα δουλεύει σωστά; Επίσης θέλω την άποψή σας να το αγοράσω απ το gearbest ή όχι; Μετά θα μπορώ να χρησιμοποιήσω τυχόν dji careή όχι;
|
|